söndag 10 februari 2013

Ner kommer man alltid :)

Jaha, man ska ju ner me ;)


Jungfruresan i dom nya ljuvliga pjäserna som klädde mina fötter gick förvånansvärt bra. Snön låg djup, det har en tendens att snöa på kvällar och nätterna när man inte ser det, lika förvånad blir man varje dag när man ger sej ut och ser att de kommit nya flingor.
I skogen försvinner det inte lika lätt så snön var djup på berget. Tanken var en lite sväng bara för att testa skorna, men nej suget blev för stort och med tanke på att barnvakt i form av bus i kusinernas boning verkade var till lilla frökens belåtenhet så kunde jag inte låta bli, lite mer än 9 km där även mördabacken inkluderades. Sista sträckan ökade jag farten lite, det är det som jag ser som svårast just nu, att få upp tempot, snö, is och annat otrevligt underlag, kombon med kilovis med lösgodis gör att det bli en kilometertid långt under det normala. Inte okej. Så nu lutar det åt dietandet med snålintag med kolhydrater, jag mår bra av den kosten, total utrensning av dom små K:na och sen påfyllning gör mej ruskigt snabb, nu gäller de bara att pricka rätt med denna uppladdning så kroppen känns sprängfylld till loppet. Just nu längtar jag grymt mycket tills att loppet är sprunget och att jag gått i mål, nöjd.

Myset sovvägrade på lunchen och jag brydde mej inte, dom fighterna ser jag som väldigt meningslösa, ja sa bara till henne.
- Va vaken då.
Så tuff var hon inte, hon fick ge med sej i soffhörnet.

Så kan de gå :)

En fight som jag däremot gick i går det var nagelklippningen. Myset tycker att det är helt meningslöst men jag som får smaka på dom små sylvassa naglarna när hon ska snurra håret på mej när hon är trött eller när hon råka rivas kände de som en mycket god sak att göra på en lördagsförmiddag. Hon ville inte och jag sa.
- Nej nej då gör vi det inte då.
Men när lilla fröken kom på att hon var sugen på glass hade hon inte skuggan av en chans. Ingen nagelklippning ingen glass. Hehe.
Hon sträckte då snabbt fram sina små händer och så var den saken biff. Piska-morot det är tydligen det som gäller.
Jag höll ju mitt löfte så en liten glasspinne slank ner.
Jag mår bra när jag lyckas lösa vissa små vardagsbestyr med enkla medel. Att faktiskt hålla lite på regler, även om dom är få :)


Nya Stenmark?

Skratt och bus :)

Jag kom sen på mej själv med att sitta och titta på Teletubbies när myset tuppat av i soffan, herregud vad händer? Är jag vuxen eller är jag ett barn ja man kan ju undra, jag slog över på min fina braiga äppelteve och kollade på lite schyssta musikvideos, jag måste säga att David Guettas video till låten She wolf är väldigt vacker, trots att de nu inte är en varg, lite falsk marknadsföring om man nu ska vara petnoga och det ska man jue ;) Men låten och videon ihop får mej att få hårresning vilket är ett gott tecken på att något är bra.

Eftermiddagen spenderade vi i skidbacken, ett åk för min del i stora backen, ekonomiskt sett var det nog det dyraste utförsloppet genom tiderna. Men skit samma, jag hade kul, resterande tiden höll jag mej i barnbacken och repliften. De var tufft att få med sej myset upp, vänster armen känns allt annat än utvilad kan jag lova.
Skidor föll myset perfekt i smaken, hon flinade stora delar av tiden som vi var i backen, hon skrattade när vi åkte såväl uppför som nerför.
Lite fundersam var jag allt när vi åkte dit, var Mollie för liten eller skulle det gå bra. Det gick så klart galant. Min tös gillar utmaningar, eller är det så att hon inte begriper när något är farligt.
Glad blev jag i alla fall för det visade intresset. En toppen eftermiddag med kusinerna i backen vilket rundades av med middag och melodifestival.
Pang rätt ner i asken den dagen med. Den börja bli fullt nu i Braigadag asken ;)

Liften var ingen höjdare....

Sen blev de bättre :)

Nöjda nere igen :)

Återigen tack alla som gjorde den 9/2 till en sådan toppen dag.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar