torsdag 7 mars 2013

Bara bus, bara bus...





När man vaknar av tonerna av -var är tummen, var är tummen- och att ett mys hoppar upp på magen, då gör det alls inget att klockan inte slagit sju en ledig dag. Jag bara ler och det leendet det sitter kvar stora delar av dagen. När man vaknar upp av solens strålar, (dubbelt upp) så är den enda möjliga känslan som kan finnas i kroppen, är kärlek till livet.

Morgonbestyr och sen bar det av till stan, mot lekplatsen. Vårvädret och gungorna som vi väntat på så länge var nu i symbios. Allt var perfekt, inte en unge på lekplatsen allt till lilla fröken Vilhelmssons förfogande alltså.
När vi tröttnat på lekplatsen skulle vi byta ut lite böcker på bibblan, problemet var bara att de inte öppnar förren 10. Cafét öppnar innan så dit begav vi oss. Ett trevligt inslag så där mitt i veckan, helt spontant. Såna infall gillas. Bibblan och den underbara världen öppnades upp för oss och vi intog myshörnan en stund.
Denna gången bestämde jag vilka böcker som skulle lånas, tanke är att en del av alstret ska följa med över Atlanten och då är det trevligt om det är små böcker som är lätt burna. Mollie har lite böjelse för att ta dom största böckerna med en massa text, dom gillar jag inte.
När vi kom fram till bibliotekarien så sa hon.
-Hej Mollie är du här.
Jag blev frågande för jag hade aldrig sett henne där innan och jag hade inte en susning om vem kvinnan var.
Hon förklarade i nästa andetag att hon hade en dotter som gick på skalbaggen och våra vägar hade alltså inte lyckats mötas på dessa månaderna som Mollie varit på dagis. Märkligt. Vi pratade om föräldramöte, eller brist på det och vi pratade om vattkoppor. En trevlig kvinna.



Med bilen lastad med nya härliga böcker drog vi hem till byn. Middagssovningen klardes av och sen var det utomhus bus för hela slanten, vi gjorde ett nytt försök att fiska i bäcken och nu gick det minsann bättre, ingen trillade i under leken.
Lite bus med kusinerna följde sen, det kördes radiobil och det galopperades med käpphästar.
Jag måste får säga att jag har det oförskämt bra just nu. Nu gäller det bara att mina planer går i lås. Sen ska nog resten av livet levas lätt. Det är min tur nu ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar