fredag 29 mars 2013

Glad Påsk...



Mollie fick ett påskägg av mormor, i ägget var det en marsipankyckling. Kycklingtårta som nu myset valde att kalla den för. Den var god informerade hon mej om. Jag kände en längtan till påskägg jag med, att få ett ägg av någon som betyder väldigt mycket för en. En vacker dag kanske de blir verklighet igen. Nu fick jag glädja mej åt min lönespecifikation i stället :) Glad påsk liksom.

Vi gick på kusinkalas vilket var mysigt, Mollie envisades med att ha sommarkläder på sej, inga skor och solhatt. Lagom roligt för den ansvarsfulla mamman som ansåg att lilla dottern borde ha vinterkängor och overall på sej. Temperaturen låg på noll, jag ansåg mej alltså ha helt rätt i vad de gäller klädvalet.

Lax i stora lass, både jag och Mollie åt som om det var vår sista måltid, detta fick mej att fundera på Jesus ännu en gång, inte kanske på själva honom utan mest på varför vi firar påsk. Är det någon som tänker på varför vi gör det. Tänker på golgatan, hängandet på korset, död och uppståndelse. Vad handlar påsken om egentligen?
För många är det nog en tid när helgdagarna hopar sej, ett par flera röda dagar, det är fest, sprit o galaj.
Så är inte påsken för mej.

Bruket tuffar vidare, fabriken rullar på som vilken dag som helst och jag är en del av det rullandet.
Jag var på medarbetarsamtal men min chef. Alltid intressant.
Jag är ärlig och jag hoppas att även han var det när han berättade vad han ansåg om mej. Fina ord om att jag var bra för gruppen, positiv, rak och en sällan skådad öppen människa. Att jag vågar utmana mej själv sågs som en mycket god egenskap. Att kunna säga allvarliga och tuffa saker, ta strid men ändå ha ett leende på läpparna.
Han frågade vad jag hade för mål och ambitioner inom företaget, även där svarade jag ärligt. Jag har inga mål och ambitioner just nu. Jag vill vara på jobbet med mina jobbarkompisar jag vill utföra ett gott arbete och ha roligt. Mer behövs inte just nu. Min familj är viktigast. Mollie är viktigast. Jag har så många utmaningar på det privata planet just nu som kommer att ta tid och kraft, det finns alltså inte tid att utmanas inom området, bruket.
Det har inte prio ett liksom. Men jag informerade honom om att den tiden kommer. Men just nu har jag fullt upp och vill bara vila i min roll som driftsoperatör. Han sa sej glädjande nog förstå mej.
Än en gång ser jag vilken tur jag haft som blev anställde på just den firman.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar