onsdag 8 maj 2013

Föräldramöte...

Olala, sommarstrassen på. Äntligen 


Att kunna vara lugn och befinna sej på den platsen man är utan att fundera på nästa ställe man ska till eller tänka på där man varit, det är minsann en konst det.
Jag lyckades ganska bra under gårdagen om jag får säga det själv och det får jag ju.
Jag lämnade myset på skalbaggen och det var katastrof. Planeringstid för ordinarie personal resulterade i att hon blev vansinnig och ville inte släppa mej. Med smärta i hjärtat satte jag upp en sköld och fokuserade på att överleva fram tills jag kom till bilen och kunde stänga dörren om mej så dom smärtsamma skriken stängdes ute.
Jag känner mej som en grymt dålig förälder i dessa lägen trots att jag vet att det går över snabbt och att jag faktiskt inte kan göra något åt det.


Detta eviga klättrande gör mej tokig ;)

Full fart.

Jag körde vidare mot ett jobb som skulle göras. Jag släppte tankarna ganska omgående på Mollie, jag måste lita på att den utbildade personalen vet vad dom gör och att dom hör av sej till mej om det skulle gå på tok för långt.
Arbetet gick bra och jag hade en mycket intressant lunchdejt. Samtal om pengarnas värde, natura och varför man gör just dom val man gör diskuterades.
Värderingar, uppfostran  och samtalen kring rädsla fortsatte vi sen med.
Varför vi blir rädda för vissa saker och varför kroppen ibland reagerar för rädsla men hjärnan reagerar med nyfikenhet.
Tanken: Om det prasslar till i löven så hoppar ofta kroppen till men hjärnan säger.
- kika efter vad det var som prasslade.
Det stämmer, så reagerar jag och så länge nyfikenheten tar överhand så måste det väl vara bra, eller?
God mat var det också, till lunchen alltså :)

Kvällsaktiviteten bestod av föräldramöte. Japp jag är en stor tjej nu som gått på mitt första föräldramöte. Det var en trevlig sittning där det åter igen märks att skalbaggepersonalen gör allt för att barnen ska ha det bra.
Så klart kommer vissa barn i kläm så är det tyvärr, men personalen måste ju också kunna få ha semester. Glädjande nog ska iallafall skalbaggen ha öppet hela sommaren, bara det liksom.
Information om inskolning till granndagiset tusenfotingen fick vi och redan i höst ska Mollie och hennes kompisar flytta över dit på dagtid. De kommer nog gå kanon, jag tror inget annat.
På tal om flexibiliteten så ringde min bas och frågade om jag kunde hoppa in och jobba onsdagsnatten, jag frågade personalen om det fanns möjlighet att lämna Mollie på dagis på kristi himmelsfärsdag.
Inga problem blev svaret.
Ja jag är nöjd, kan man vara annat?

Med vetskapen om att tre nätter ska avverkas på bruket och en bok som är inne i sitt slutskede så blir det väldigt lite sömn just nu. Den gångna natten var många timmar vaket vilket gav en schysst röd nyans i ögonen och värre lär det förmodligen bli. Men har man gett sej in i leken så får man den minsann tåla *Gäsp*

Lite mys med såklart :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar