måndag 13 maj 2013

Har du ingen pappa?

Maskros vattning ;)

Ett intressant samtal blev det med läraren som har klasserna som jag ska hälsa på och prata kärlek med. Lite klarare blev jag om vad jag skulle prata om och vilken nivå det var rimligt att lägga sej på. Vilka ord som ska användas får jag fundera lite på. Jag känner att det är viktigt att dessa ungdomar inte ska få fler fördomar med sej på sin kommande resa i livet, det räcker säkert alldeles utmärkt med dom som redan finns.
Jag kommer att prata med dom om att barn är möjligt som i vilka andra förhållande som helst. Jag kommer nämligen ihåg hur jag såg på just den saken. Det var ingen bra syn. Jag var inskränkt.
Det är två olika grupper och det känns lite pirrigt, tänk om mötet med den första gruppen går käpprätt åt pipsvängen. Förmodligen att jag vill ställa mej och bli synad ännu en gång då, knappast va!
Nej jag får nog lov att se till att vara förberedd och göra ett gott intryck av mej själv och oss homosexuella.

Myset och jag hade en heldag ihop, vi tog en morgonpromenad och mister haj var med, han börja lätta lite på trycket nu och bli lite småskrynklig men jag hoppas att han hänger med ett par dagar till.
Efter lunchsovandet drog vi i väg på utflykt, det var riddags.
En hel hög med små shettisar myste i en solig sommarhage, vi fångade in en mogen fröken som var inriden. Snällast i hagen och det var precis det vi efterfrågade, en klok, snäll pålitlig ponny.
Mollie hade laddat hela förmiddagen för detta och hon hade haft hjälmen på sej i bilen. Säkerheten framför allt liksom.

Tycker hon ser stor ut mitt mys :)


Vi for hem och i badet det bar. Tvättning av kaluffsen blev det och protesterna var faktiskt förvånansvärt små för dagen. Skönt. Dörren var öppen och när myset hoppat upp i badet for hon som skjuten av en kanon rakt i sandlådan. Gaaah säger jag bara. omgiv på det badet. Hela ungen var full med sand.
Våra bingodejter kom och eftersom kvällen var så härlig så lät vi barnen hänga i sandlådan till kvart över sju. Dom hade superduper roligt och dom lekte glatt med varandra, det ballanserades på kanten av sandlådan, dom hoppade och rullade sej i gräset.
Vi mammor hade mycket trevliga samtal, det handlade bland annat om rusnigsdrycker, seprationer och getingar. En salig blandning alltså :)

Gräddbulle är grejer :)



När vi sitter och jidra så hör vi att barnen börja prata om pappor. Gästen som är tre år frågar Mollie.
-Har inte du någon pappa.
Jag blev paff av frågan och kände att, fan nu börjar det, nu kommer det att komma frågor till 1000. Hur ska jag rusta myset inför detta så hon är väl förberedd?
Svaret myset gav sin kompis var något otydligt.
-Nej jag har ingen.
Diskussionen var med det över. Jag kunde pusta ut för denna gång.



Nattning i en rysligfart med mister haj ;)

I dag tror jag att jag inte ska göra någonting, förutom att springa en halvmara.

Jockarp.
 
 
 

3 kommentarer:

  1. Ella idag 2 år målade pappa igår på papper sen blev jag pappa. En annan gång sa hon inte ha pappa Ella. De lär sig tidigt! Du kan andas ut ofta oroar man sig i onödan:-)

    SvaraRadera
  2. Hej Ida.
    Härligt att höra att man kanske ännu en gång målat fan på väggen. Ni har ju varit med ett tag och borde således veta vad ni pratar om.
    Tack.
    Kram Leonora

    SvaraRadera
  3. Är det inte så barn är för det mesta? Hon var ju hur tydlig som helst :-D Nope, ingen pappa. Bra så. Grannbarnet har frågat mig (Eliana är bara 8 månader så hon säger inte så mycket...) om hur det egentligen gick till om hon nu inte har någon pappa, men nöjde sig med att doktorn gav mig bebisgroddar eftersom jag inga hade. Sedan tyckte hon att E kunde få en pappa av ett barn på förskolan som hade flera (jag har förstått senare att barnet har två mammor och två pappor - så tanken var ju god även om jag inte tror att jag och någon av papporna riktigt klickar ;-)) Men det jag menar är att det nog är väldigt mycket enklare för barn än vi vuxna gör det. Ibland i alla fall. Till dess vi vuxna lyckats trassla till det för dem.

    SvaraRadera