måndag 20 maj 2013

Varför, varför?



Mitt mys har kommit in i varför stadiet, jag tycker det är sött. Detta ord har man hört barn genom alla tider säga. Varför.
Det var oväder på ingång under gårdagsförmiddagen och jag sa då till myset.
- Nu blir det regn och åska, då får vi mysa in oss under filten i soffan.
- Varför säger då hon.
Därför att det är mysigt säger jag.
Jag säger till henne.
- Nu ska vi byta blöja.
- Varför.
Därför att det behövs.
Hehe ja det håller på så hela dagarna nu.

Vi har haft ett par tuffa nätter. Hög feber som kom och gick, jag tog beslut om att ge henne ett litet piller i ändan.
Jag brukar vara sparsam med ordet hata, det är så hårt och hatiskt på något sätt, men jag kan säga att det hatar jag verkligen. Det känns som ett övergrepp varje gång jag ska ge henne ett stolpiller. Hon skriker och ålar sej och jag biter ihop käkarna och stålsätter mej för att inte börja lipa.
Jag måste helt klart leta upp ett alternativ till detta. Det är inte okej, vi mår dåligt både jag och myset.


Hon blev i alla fall bättre och jag hoppas nu att det är över för denna gång, men vi tog det ändå lugnt under söndagen, hon var lite seg fram till fem en lite tupplur senare gjorde henne som ett energi knippe som jag aldrig skulle få i säng. Jag blev tillslut vansinnig på henne, hon tryckte på varje liten knapp som fick mej att gå igång. Jag längtar till bruket.


Vad det gäller frufår så har jag nu sökt information till varför hon visar tendens till att stångas. Enligt alla smarta fårhedar så kan dom surna till om man klappar dom och man sen slutar, att dom vill ha mer liksom. Vem vill inte det ;)
Detta är ju ett väldigt besvärligt dilemma, om det nu är så att vi är i hagen och klappar och kela med henne vill man inte riskera att få ett horn i baken när man är på väg ut därifrån. Tips mottages gärna. Klappa eller inte klappa det är frågan det.

Eftersom myset varit hängig några dagar så har hon lagt sej tidigt, detta har gjort att jag fått mycket utan tid från myset. Jag har än en gång gått igenom boken. Jag har lite panik med den just nu för jag ska nämligen hänga på bruket i flera veckor i sträck nu, hur ska det gå? Ja, ja man måste ju ställa upp för firman när det kör ihop sej.


Men boken ja, den ska jag jobba vidare med under eftermiddagen, men nu väntar det fotografering för myset på skalbaggen.

Jockarp.

3 kommentarer:

  1. Hej du behöver inte ge henne stolpiller, finns andra varianter på alvedon !! Jag har haft turen att barnen slurpat i sig flytande utan några större bekymmer. Ett litet tips är att börja tidigt med piller så slipper man känna sig som en bov var gång de blir sjuka ;) man få öva med små godisar & till sist kan de svälja ner en alvedon när de har åldern inne alltså.

    SvaraRadera
  2. Flytande alvedon?

    Krya-på-kramar,
    Karin

    SvaraRadera
  3. Tack ni snälla för omtanken om oss. Jag ska besöka apoteket och se om det finns något mer passande för oss :)

    Vänligen Leonora

    SvaraRadera