onsdag 12 juni 2013

Lättlevt....



Uppstigning och påhoppning av cykel innan klockan slagit 08.00. Siktet var inställt på stan och närmare bestämt till vårdcentralen.
Det var dags för en liten behövlig spruta, det var så längesen jag fick en spruta så jag såg minsann framemot att få känna den stickande och spända känslan som bruka uppstå.
Myset hade inga som helst problem med att få en nål i armen, hon stelnade till något men inte alls som det var när hon var liten, då skrek hon som en gast.
Det var faktiskt en riktigt trevlig upplevelse och det var sjukt mycket folk på centralen, fatta, det är ju där man ska vara jue ;)
Därifrån till lekplatsen bar det i alla fall, det var inte en människa där vilket kändes lyxigt. Ví hade alla gungorna för oss själva, men säg den glädjen som vara. 46 stycken försteklickare kom och lugnet byttes ut mot kaos på en hundradels sekund.
Dessa försteklickare skulle åka med bussen en kvart senare mot Nogesund och vidare till Hanö fick jag reda på. Trevligt, jag vill med gå i skolan ;)

Mys med "Mormor och morfar" dom fick nytt vatten och jag gnuggade "Mormor" med diskborsten på halsen, detta uppskattades väldigt. Myset sov en timmes middag vilket även jag hade behövt, nattarbete väntade ju.

Myset klev upp och vi käkade lunch vidare packades väskan och mot stranden det bar.
När jag satt med hink och spade vid strandkanten och grävde med min lilla dotter kunde jag inte på något sätt i världen få bort tanken i mitt huvud om att jag har världens bästa liv.
När våra vänner sen kom och delade resten av eftermiddagen med oss och vi satt på en filt och njöt av livet, var jag bara tvungen att virra till det ögonblicket lite.
Min tanke, känsla och det min mun sa var att det var just en sådan bild jag vill ha på näthinnan dagar som är mörka, jobbiga och svåra. Jag vill ta fram bilden av att se min dotter leka med sina vänner, bilden av ett grön blått hav där små fina vågor rullar in, jag vill ta fram bilden av barnskratt och sand mellan tårna. Jag vill ta fram bilden av vänskap, lycka och kärlek.
Underbara dagar.



Jockarp.

1 kommentar:

  1. Hejsan.

    Vad vackert du skriver, poetiskt och precis som det ska vara.
    Önskar en fin och lättlevd sommar.

    Kram B-M

    SvaraRadera