torsdag 20 juni 2013

"Normala"


Bus i blick :)


Jag som hade tänkt att klä av mej ett lager kläder och inviga mina badbrallor i den varma och blåa östersjön, det fick minsann omarbetas lite med tanke på att jag har ordet badkruka inristat i pannan.
En gråmulen dag mötte mej när jag slog upp min grönbruna ögon och risken är minimala att jag tänker hoppa i sjön utan solens värmande strålar mot min hud. Typiskt.
Jag tog istället en tidig löprunda, det på fastande mage och det gick faktiskt lättare än vad jag trott. Jag sprang ganska fort och det i sex kilometer. Rundan gick genom min barndomsskog, jag kände igen varje liten sten som vi hoppade över med våra cyklar som små rackarungar :) Härliga minnen.
Väl hemma öste svetten av mej och eftersvettningarna var enorma. Det känns bra att svettas för på nått vis känns de att man gjort ett bra pass.

En vän och hennes lilla tjej kom med en fin sommarbukett, vilka vänner va!
Vi hängde ömsom ute ömsom inne, barnen lekte lite ihop och lite isär. Ibland är det bägge jäntorna som hund och katt, varför vet jag inte för båda ser alltid framemot att ses. Glassar slank ner en efter en och det kändes helt okej för dagen.



Middagen serverades och efter det tog vi en runda på cykeln. Vi körde till lekplatsen som jag hängde på som barn. Allt hade förändras och det får man väl se som gott. Ingen lite barngunga men myset fixade minsann att gunga på den stora.
Jag tjenade på en gammal klasskompis föräldrar som höll på att göra sej redo för en midsommar med husvagnen. Snacket gick om lekplatsen om förändringen som skett och om husvagnar och problem som kan uppkomma med dom. Trevliga samtal.
När jag blivit lämnad såg mej omkring, mycket var förändrat.
Det var uppväxt vid den gamla kojan som döptes till SK av min nästis och hennes namne. Jag var så sjukt nyfiken på vad bokstäverna stod för och till slut lyckades jag faktiskt få reda på det. Nyfikenheten stillades och jag blev besviken på vad bokstäverna stod för.
Jag såg vår gamla "mack" jag såg vår gamla "Bank" och vår gamla "kiosk" Shit vilka minnen som kom tillbaka.

När vi cyklade hem säger myset.
- Det är en cykelbana där.
Nej det är det inte svarar jag.
-Varför säger myset.
-Ja det undrar jag med.
Tänk att en 2 1/2 åring fattar att det borde varit en cykelbana där. Jag frågar mej, ur ska man få kommun och vägverk till att begripa det som nu myset begrep?

Hem till borgen kom vi i alla fall och myset tuppade av 18.00 i soffan, Kaffe och glass till mamman, o jag vet inte vad det är men mitt liv börja återgå till något som brukar kallas för normalt. Jag läser nu böcker igen och jag har till och med sett ett par filmer på paddan. Det tog förvisso två kvällar för att orka med de ena, men det den andra gick i en raslig fart. titeln var "Kyss mig" Intressant film må jag säga :)
Jag gillar faktiskt det normala, i alla fall lite :)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar