lördag 1 juni 2013

Vaccin?

Många klädbyten på en dag ;)


Jag tog ett beslut, eller rättare sagt fick jag hjälp med att ta ett beslut.
Det gäller vaccin för TBE. Jag ringde bvc och rådfrågade dom i ämnet. Kvinnan sa att hon inte fick rekommendera, hon fick inte tycka något alls, detta var ett beslut man själv fick fatta.
Jag blurrade på en stund men sen sa hon.
-Leonora, har du tagit något resevaccin någon gång?
-Ja säger jag.
- Varför det?
- För att jag har behövt de.
Ja där ser du säger hon då. Ingen tycker att det är märkligt att vaccinera sej när dom ska ut och resa, men andra vaccin ska det vändas och vridas på.
Hmm.
Jag hade inte brytt mej så mycket om det inte vore för att det faktiskt varit kända fall av TBE från berget.
Mollie har redan haft två fästingar på sej så jag bestämde mej för att stämma i bäcken. Både jag och lilla fröken ska nu sticka oss ett antal gånger så vi får fullgott skydd så vi kan leva det aktiva livet vi vill på vårt älskade berg. Så jobbar vi, eller jag :)



Min jobbarkompis och jag hade en diskussion för några veckor sen vad det gällde sommarklänningar. Han frågade mej varför jag inte hade klänning på mej, svaret blev att jag inte kände mej riktigt bekväm i just det klädesplagget, jag upplyste honom samtidigt att jag tycket det var väldigt vacker på andra kvinnor. Han fortsatte att gagga om det där om varför jag inte hade det och jag frågade då.
-Varför har inte du en sommarklänning på dej för?
Ja varför är det så, detta har jag nu funderat väldigt mycket på ett tag.
Varför kan inte en snubbe på 130 pannor klä upp en fin sommarklänning, varför skulle någon höja på ögonbrynen inför det? Varför skulle jag själv göra det?
Jag tänkte lite på det och flinade åt själva synen, hehe tänk att hoppa in i bilen när min jobbarkompis sitter där med sin något runda mage och skäggiga ansikte i en lite söt sommarklänning, jag kan riktigt se det framför mej.
I min värld hade det inte varit vackert, inte alls faktiskt, men jag ställer mej frågan varför tycker jag så.
Vi hade goda samtal i bilen till och från jobbet, kärlek var på tapeten återigen. Han är övertygad om att jag behöver ett ligg, själv känner jag att jag letar efter den trygga famnen, det livslånga förhållandet.
Så olika man kan se och tolka saker ;)
Han har en tendens att alltid ta upp Katarina den store under våra samtal om kärlek, jag går inte in närmare på den diskussionen just nu, det kräver en lång förklaring.



Nu stranden...
Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar