onsdag 19 juni 2013

Vatten....


Rastlöshet? nä det vet jag inte om jag lider av precis, jag hinner liksom inte bli det. Mina vänner från Lund kom med idén om att åka till "Blå planet" i Danmark. Det lät ju jätteintressant.
På åtta tåget mot Kastrup. Fullt med folk och ett mys som var lite känsligt, hon piggnade på sej och blev på ett härligt humör. Skönt.
I Lund mötte mina vänner upp med sin lille grabb. Mollie hade väldiga problem med att hålla isär namnen på de bägge damerna. Hon fick för sej att båda hette samma namn. Inte lätt alltid.
Väl framme möttes vi av i mina ögon en mycket vacker och speciell byggnad. Hade jag inte vetat att Jørn Utzon var död sen några år tillbaka hade jag lätt satt en tusing på att detta var ett av hans verk.

Spännande :)

Inne i byggnaden var det avdelat i åtta tårtbitar, det var Evolution, korallrev, oceantank, grottan, det kalla vattnet, långt mot norr, Afrikas sjöar och Amazonas. Alla dessa delar hade givetvis olika djurarter och fiskar. Mycket spännande att gå runt och kika på sjöhästar, hajar, rockor, anemoner, sjöstjänor och andra vattenlevande djur och växter. Vi gick i en tunnel där vattnet och fiskarna befann sej runtomkring. När myset uppfattade att hajarna simmade över henne blev hon lite skraj och sökte sej till mammas trygga famn.
Vi avnjöt en god middag och det som fanns att välja på var fisk, fisk och fisk :) Myset och jag slog till med en fish and chips. hon åt med god aptit.

Hemfärd några timmar senare och ett fikastopp i Lund, denna mysiga lilla stad. Jag gillar Lund och jag skulle hemskt gärna gått till domkyrkan och kollat in jätten finn, men vi hade för dagen ett tåg att passa. Mollie sov och när hon väcktes var hon inte precis sockersöt.

Arg som biet :)


Tågresan gick fint och hemma i Jockarp väntade kvällsaktiviteter med kusinerna. Halv åtta beslutade sej myset för att bada, så bada blev det. Heltokig sprang hon och hoppade i poolen. När färgen skiftade till blått på hela myset då var det dags att krypa in i en morgonrock och åka i vagnen hem till borgen.
Ännu en ljuvlig dag, tack för den alla.



Massa bus :)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar