torsdag 25 juli 2013

Hetare än hetast...


Lite tjej, små underbyxor ;)


Jag har nu kommit på ett sätt att slippa vakna efter nattskiften och hålla på att göra ner mej i rädsla över att jag inte hittar min dotter. (som är trygg på skalbaggen)
Jag sover alltid med mitt mys vid min sida, alltid utom just efter dessa skift. Det har hänt ett antal gånger att jag vaknat och inte vetat var hon har varit. skräcken har spridit sej och förvirringen har varit total.
Men nu har jag då kommit på ett sätt.
Jag byter helt enkelt rum. Så när jag vaknar, så är jag på en helt annan plats och då funderar min hjärna över det och tänker inte så mycket på vad myset är, hjärnan sätter samman de rummet med att jag ligger där själv. Jag vet att det är fel att luras men hjärna har varit tvungen att luras annars hade det lett fram till hjärtsnörp.
Sovning i tre timmar sen tyckte min kropp att det var nog och det var det med, hett som i helvetet var det när jag vaknade.
Jag lider sällan av värmen men när jag slocknade totalt utslagen i ett par joggingbyxor så var det ganska hett när jag slog upp dom grönbruna.

Kaffe på altanen i ett försök att dra igång hela kroppen, en dusch och sen in mot stan. Myset hämtades och vi drog med vänner ner mot stranden i ett försök att finna lite svalka.
En mycket trevlig eftermiddag sittandes i ett par solstolar och samtalande om livet följde. Barnen åt glass och lekte med små båtar vid strandkanten.
Jag längtar efter tiden då man kan sitta med en bok eller en tidning i lugn och ro och lyssna när vågorna sakta rullar in mot land, när man avslappnat kan lura till en timme till doften av solkräm och tång när man inte behöver vara på sin vakt hela tiden.
Den tiden kommer, jag hoppas då att jag har vett att uppskatta den.
När vi lämnade stranden hade det tunnats ut rejält med folk. Men visst, stranden ekade inte tom precis.
Tankar på blåsiga och kyliga höstdagar for igenom huvudet. Då när man packar väskan med fika och åker ner till en helt öde strand. När man njuter av varje lite sekund av ensamheten. Den tiden den kommer med snart, kanske till och med för snabbt ;)


Vi hade en fin dag och klagomålen var få.
Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Är en mamma med nu rätt stora barn som också tänkte som du, när kan man sitta med en bok vid stranden? o du har alldeles rätt tiden kommer
    men tro inte det blir lugnt för det!!
    Jag åker ner till ex Sandviken, sätter mig i stolen med en god bok, oj vad upplever man då?
    Joo (nu har jag lite fördomar fy mej..) högt upp från strandkanten räknat ligger det badj..
    stockholmare av dialekten att döma.. o skriker ner på sin små 2, 3 åringar Teeoodooor, Eeemaanueel. hela tiden, varje mening i boken får läsas 3 ggr.. Då undrar jag vaför i herrans namn parkerar man inte sig vid strandkanten med sina små telningar. så gjorde man "på min tid"...
    Å andra sidan när jag ska läsa din bok när den kommer ut i sept. kan jag ju ligga hemma vid brasan....
    (ovanstående läses förhoppningsvis med glimten i ögat!!)
    Önskar er allt gott Kram L

    SvaraRadera
  2. Haha...Låter precis så som man inte vill ha det en lugn härlig dag på stranden ;)
    Kanske läge att placera sej i vassen.

    Trevlig sommar önskar jag dej i alla fall.
    Vänligen Leonora

    SvaraRadera