lördag 6 juli 2013

Sim sim...



Simskoleavslutning, ja och det var inga dåliga meriter som las på kusinernas lista, det var magistrar och kandidatrar. Den stolta fastern stod på land och såg de bägge trollen dyka i vattnet och simmande med en krans på huvudet vinkade dom glatt. Ibland blir jag gråtfärdig vid tillfällen som detta. Inte av sorg och inte av glädje, utan av en känsla av att om några år kanske få se mitt eget lilla mys göra i mina ögon den ena bragden efter den andra. Ja må har blivit mer lättrörd med åren kan tyckas, men själv tycker jag att det är skönt att känna dessa känslor.
Myset åkte med mormor hem från badet och jag sprang. En mil blev rundan och det kändes lagom. Jag har många mil i benen efter denna veckan men samtidigt har jag haft mycket spring i dom och även mycket tankar som har behövts att bearbetas en aning. Gårdagens tur var behaglig. Lungor, hjärta och ben trummade på i en symbios som sällan skådats. Ljuvligt är det bäst beskrivande ord på den upplevelsen.
Jag åt en groteskts stor omelett efter mitt pass och det var nog bra det. Återhämtning.



Myset sov middag och sen blev det festival för hela slanten. Vi mött upp med kusinerna och tillhörande föräldrar. Det nalkades glass på glassbåten. En sväng bland karusellerna sen blev det hemgång för kusinligan. Mollie och jag valde att festa vidare. Vi träffade på så många människor, så många vi inte sett på flera år, gamla klasskompisar och givetvis människor som vi träffar ofta.
Vi åkte mer karusell och en sväng med tuff tuff tåget var ju givet. Även häng i lekparken fick det bli, allt var mysigt och avslappnat.
När vi gått ett par varv och suttit ner och ätit så hände det något. Hela stan hade förvandlats till ett enda stort fylleslag, alla vi stötte på var då mer eller mindre runda om fötterna. Vissa kräktes rakt ut anda ramlade. Än en gång kände jag en avsky till det och en stolthet över att jag gjort ett aktivt val till att säga nej till droger. Bland det bästa jag gjort faktiskt ;)
24.00 lämnade vi stan och myset klubbades innan jag hunnit svänga ut från parkeringen. Och nä jag är inte för gammal för att vara ute sent. Jag tyckte det var helt underbart i den ljumma natten Vi hade en yber mysig dag/natt med glada barn, festivalmat, promenad i vår vackra stad och givande samtal. Och så klart alla möten.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar