fredag 9 augusti 2013

Shoppingtur....





Myset och jag drog iväg tidigt, målet var hembesök hos min vän och bokmorska. Jag skulle till den plats där min bok förändrades från processande till färdig bok.
En bamsekram väntade mej när jag kom och Mollie började genast klappa katten.
Vi pratade om hans nya projekt och om andra blivande författare som var i sitt startskede med sina böcker. Jag minns.... Och jag vet faktiskt inte om jag skulle gjord det igen, att skriva en bok alltså. Förmodligen skulle jag det, men det har varit ett ganska långt arbete. Så jag kunde väl sätta mej in i vad dessa blivande författare hade framför sej, Hua.

Inom Maxi efter besöket, veckohandlingen var ett måste. Jag tog en stor vagn och Mollie en liten.
Jovisst att det är bra att barnen ska vara med och hjälpa till. Men "Pust" när jag tog bananer så skulle lilla fröken också ta bananer och lägga i sin vagn. När jag tog korv så skulle myset ha en paket korv. Detta resulterade alltså att vi hade dubbelt av allt och det visade sej när allt las upp på bandet och skulle betalas. Billigt var det inte.

Regn regn och regn. Så tråkigt, vi var hemma en halvtimme sen kom jag på den geniala iden om att köra till Ikea och styra upp diverse inköp för mysets kommande rum. Jag känner att det börjar bli dags att hon skolas i ett eget rum, man kan ju inte hänga mamman i kjolen hela livet ;)
In i bilen alltså och iväg. Vi köpte en ny säng och jag lyckades med nöd och näppe styra över min dotter på spåret att köpa en enkel säng. Våningsäng stod väldigt högt på hennes lista. Och hade det inte varit för att jag bara hade bilen med mej och inget släp så hade det nog stått en våningsäng en trappa upp i det Jockarpskapalatset.
Men alltså blev det en liten söt enkelsäng.

Lite nya mattor och lampor för att piffa till det hela lite las ner i vagnen och givetvis några nya gosedjur som hon kan ha i sängen åkte med i all hast.
Jag sneglade lite på nya gardiner med men beslutade mej för att vänta, jag har nämligen nuförtiden en människa i mitt liv som är grymt fingerfärdig när det gäller att sy. Så jag tänker helt enkelt be henne om hjälp i ärendet, hon fick förvisso en liten dotter igår så det kan kanske dröja ett tag innan gardinerna är på plats, men vad gör väl det?
Jag träffade på grannbönan i affären och det är väl märkligt, man bor grannar men ses sällan och så stöter man i hop i Älmhult. Hmm

Vi åt lite mat sen shoppade vi vidare.
Bilen styrdes inte hem förrän halv åtta på kvällen och vi gav oss inte där, nä då. Givetvis skulle sängen byggas ihop och rummet röjas ut för att ge plats till myset Vilhelmsson.
Vi hade en supermysig afton ihop bland skruvar och instruktioner från mister Kamprad.
God natt halv elva för Mollie Vilhelmsson.
Och varför ska man ta den enklaste vägen?

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar