onsdag 25 september 2013

Sotning och magknip....


Tvättdags ;)


Sotning av pannan var mitt förmiddagsprojekt och jag bara älskar det. Hur kan man inte göra det liksom?
Skitig som en gris avslutade jag askutdraget och gick och hämtade min sambo. Utbildningsdags.
Ingen vill frysa under vintermånaderna och det kräver sin kvinna att hålla 25 grader i palatset det är ett som är säkert.
Med ett hus på 300 kvadrat och byggår 1830 så talar det sitt tydliga språk, det är otätt lite både här och där, ingen risk för mögel alltså.
Utbildningen gick bra, hon är skärpt min sköna :)



Myset och jag fortsatte sen med att köra lite mer ved, det är fullt i källaren vilket jag tycker är lite synd, det är en härlig aktivitet och den ger mej tid för tankar. Bra tankar, roliga tankar och väldans smarta tankar.
Myset körde med sin lilla kärra och hon hoppade upp i den staplade vedräckan i källaren. Jag kan inte nog beskriva hur nöjd jag är över hennes intresse över dessa sysslor.

Kaffe på altanen och avsmakning av ny gjorda knäckebröd, det doftade ljuvligt från köket och smaken följde doften.
Mer fika och det i stan, svärmorsbesök vilket är glatt.
På hennes tomt finns alltid en liten ask som hon lägger diverse saker till barnen i, Mollie letade reda på den och fann två ballonger. Dom blåstes upp och dom smälldes :)
Barnen uppskattar lådan och jag tycker att det är en supergullig sak att göra. Barn älskar överraskningar och jag älskar speciella påhitt. Detta är ett sånt.



Möte med förening Levande Landsbygd stod på min agenda, på Mollies stod det bamsegympa. Vi delade på oss och jag hann med att springa en runda innan mötet. Skönt.
Enligt rapport hade gympan gått hyffsat, ett litet lip hade det blivit på grund av att något annat barn gråtit, sympatigråtande verkar  vara någon fas som ska genomgås.



Kvällen avslutades sen med magkninpsgråtande barn. Lagom kul men även det är väl en fas som ska överlevas.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar