söndag 22 december 2013

Nattsömn?



Fullt frukostbord, glada och hungriga barn. Dagarna kan allt börja sämre.
Våra inneboende ville ta en tur med fyrhjulingen så det styrde vi upp, även fröken flickvän ville åka en sväng, så mysigt.

Lilla fröken mini som nu börjar bli stora damen stannade hemma medans mamman drog till stan en sväng.
Stora tjejen har nu börjat äta riktig mat. Vi filmade henne när hon åt potatis för första gången och hon bara välte i sej. Det är ett riktigt litet matvrak.
Detta resulterade i att utgifterna kom som ett brev på posten, detta innebar totalsanering och badning innan klockan slagit sex på morgonen. Inte den roligaste aktiviteten vid den tiden precis.
Dom nattliga aktiviteterna fortsätter hon dock med. Hon flina, pratar och väser sej igenom nätterna.
Sött men tröttsamt.

De unnades lite tid utan barn och en löprunda på 9 km avverkades, för dagen hade jag sällskap av en inneboende. Vi pumpade på uppför vilket betyder tyst löpning, det är inte lätt att prata när man flåsar som en stor älg. Sällskap är likväl trevligt även om man inte blurrar så mycket.

Eftermiddagen blev sen lugn, myset drog till mormor, fröken mini sov så fröken flickvän och jag var alltså nästan helt allena i borgen, ovanligt och vi utnyttjade tiden väl.
Kvällen var vigd åt julbord så med bilen fylld med godsaker drog vi ut på lister. Vi hade bara ett barn med oss och den var vid gott mod och sov den mesta tiden.
Vi åt gott, agerade test personer för skolarbete i ämnet samarbete, vi spelades julklappsspelet och det blev en väldigt hetsig stämning då paniken lyste i vissas ögon då tärningen inte kastades tillräckligt fort ;)
Efter kaffet blev det ytterligare en övning, frågesport och musiktävling, mycket aktiviteter alltså.
Hemfärd efter midnatt, lite wild and crazy får man ju vara.
Sammanfattningen för kvällen blev, god mat, trevligt sällskap mycket skratt och hög ljudnivå, en perfekt afton.

Resten av natten blev sen allt annat än trevlig och roande. Ett litet pyre höll oss vakna hela natten med sitt festliga humör. Detta är något vi måste få ordning på innan vi blir helt tokiga.




Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar