lördag 21 december 2013

Samkväm.....

Man behöver ingen bil...


Julkola, ja är det något jag kan så är det just det. Det är min paradgren på julen.
Jag gjorde en sats och lät dom svalna på altanen. Under tiden tog vi alla en promenad med kaffeväskan upp på berget. Vi gick en liten bit på en stig och slog oss sen ner och drack vårt kaffe och åt vårt goda tilltugg.
Mormor och myset gick sen hem, jag, fröken flickvän, lilla mini och hundarna gick vidare i skogen. Jag ville visa upp dela av berget som dom förut inte sett. Vi tog en titt på två olika utsiktsplatser.
Vi tog en sväng över rullstensåsarna, nu snackar vi historia. Hej istiden :)

När vi kom hem till min paradgren utbröt kaos i min hjärna, något var fel. Kolan som svalnat på ett papper hade klibbat fast så det gick inte att få bort det vita rackatyget. Jag morrade lite och gick ner för att slänga i ved i pannan.
Tillbaka i köket möttes jag av ett leende på fröken flickväns mun, jag förstod att hon hade något i bakfickan.
Hon hade fixat så att pappret var borta från kolorna och hela satsen räddats. Halleluja.
Hon hade även kommit på vad som var problemet. Tydligen hade det smugit sej ner smörgåspapper i stället för bakplåtspapper i lådan. Detta var nu boven i dramat.

Vi fick mer övernattningsgäster vilket öppnar upp till trevligt samkväm på kvällstid. Så efter middag och kaffe så togs sällskapspelet fram.
För dagen blev det gäster med gester. Att vi inte körde helt enligt regelboken gjorde inte så mycket vi hade en super mysig kväll med massa skratt. Underbart är orden som bäst beskriver det.
Det blir en bra jul detta :)

Istidshistoria :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar