fredag 20 december 2013

Strategi och trafikkaos....

Kramdjur i stället för halmbock under granen ;)


Shoppingdjuret hade satt sina stora klor om dom flesta i palatset, alla utom jag och myset lämnade därför Jockarp.
Vi blev hemma i ett lugnt hem och drog fram lilla suganordningen. Vi dammsög och efter att moppen dansat över golvet med både mej och Mollie var det skinande rent.

Korv med bröd och en stilla stund i soffhörnet unnade vi oss innan det var dags att dra på treårskontroll.
Mollie gjorde succé på bvc, hon pratade och berättade om allt och alla. Hon berättade om alla olika färger som finns och hon informerade om att hon hade en rumskompis på halvtid och vad dom busade med.
Jag i min tur berättade om min nya kärlek och om dom nya familjeförhållandena. Och givetvis om min halvtidstjänst.
Det var mysigt att träffa bvc sköterskan igen, hon har ju varit med oss hela tiden.

Det var tydligen några få mindre begåvade människor som tolkade mitt inlägg i går som att jag hoppade på fröken flickvän och att jag ansåg att hennes barnuppfostran inte var ok.
Ni feltolkare vill jag gärna ge en lite förklaring till.
Och det är att man inte alltid är överens i ett förhållande, men att som i vårt fall kunna resonera om saker som inte kändes bra, det för att enade kunna styra våra barn i den riktning vi tror är rätt.
Vi hade alltså i vår värld en god dialog där vi från början inte riktigt förstod varandra, men slutligen hade utformat en strategi för att nå vårt mål.

Jag tog en löprunda på berget och jag trampade på uppför så benen stumnade. Goe känsla.
Det regnade lite smått men jag sprang på i mina tankar och funderingar. Terapi alltså. En mil terapiade jag mej. Sjukt skönt.

Och så tog jag på mej ett intressant uppdrag, det var nog skyddsombudsrollen jag iklädde.
För jag började agera trafikledare under några hektiska minutrar vid palatset under gårdagen. En äldre förvirrad kvinna stod vid allèns uppfart och stoppade in och ut trafiken vid borgen. Människor som skulle upp fick stanna på landsvägen vilket inte är den säkraste platsen att befinna sej på när det är beckmörkt ute. Så för att slippa dödsolyckor i byn bad jag kvinnan att köra upp på palatsets gårdsplan och där uträtta sitt ärende som var att hämta en liten tjej på snart fyra år.
Detta fick mej att fundera på om man inte borde göras någon form av kontroll på folk med körkort.
Jag funderade även på om jag skulle låta min treåring åka i väg med någon med så uselt omdöme.
Jag tänker mycket.

Fröken flickvän skulle iväg på fackliga uppdrag under kvällen så fröken mini hängde med svärmor, moster och mej. Vi hade en fin kväll och den förflöt ganska friktionsfritt. Hon åt fyra flaskor mat så aptiten är det inget fel på. Vi stötte dock på lite patrull när lilla fröken skulle somna. Hon somnade i famnen men vaknade varje gång det gjordes försök att få ner henne i sängen. Fröken flickvän kom hemlullandes efter en trevlig kväll vid tio snåret, gosse vad jag hade saknat henne. Man vänjer sej fort vid närhet och kel.

Matlagning på Bvc :)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar