söndag 19 januari 2014

Kände jag snö?

Svalkande ;)


Här radas det upp underbara vinterdagar på löpande band.
Jag var ensam hemma när jag vaknade och myset skulle jag inte ombesörja hämtningen av. Utantid alltså.
Myset skulle bli hämtad på skalbaggen av mormor och dom skulle ge sej vidare till biografen i stan. Bamse världens starkaste björn var filmen för dagen.
Det köptes pop corn och en mer dricka. Filmen började och hon hade suttit som paralyserat. Helt tagen. Efter halva filmen började det bli läskigt, hon hade börjat gråta och fick krypa upp i mormors trygga famn. Hon lugnade sej och avslutet hade blivit trevligt.
Hon är känslig min lilla tjej.

Under tiden bion varade tog jag en löparrunda offpist. Det var väldigt mycket snö vilket gjorde att rundan blev bra mycket tyngre än jag hade planerat från början. Att vinden var helt oberäknelig gjorde ju det inte lättare precis.

Lagom tills hela familjen samlades var badvattnet lagom varmt. Alla plus kusinen badade, alla rullade sej i snön, stor som liten, det var helt underljuvligt. Vilken känsla att springa runt på baksidan av gården i bara bikini och rulla sej snön den är obeskrivbar. Vilket liv vi lever just nu, vi gör nästan enbart sånt vi vill göra och visst är det väl så livet ska va.

När vi tunnat klart så tog vi ett bad inomhus med, håret behövdes tvättas på tjejerna. Jag hängde med dom och vi satt i skummet och myste. Fröken flickvän lagade middag till oss under tiden vilket klart betydde att det var bara att kliva upp från badet och sätta sej till dukat bord.

Kvällen blev annorlunda. Fröken flickvän skulle på trevligheter i vuxensällskap så jag var den som ansvarade för hela barnaskaran. Det var inga problem alls. Dom stora tjejerna är nu så vana vid varandra och rutinerna har gjort dom ännu tryggare. Vi hade en mysig kväll i soffans hörn tittandes på Thomas tåg. En trevlig film.
Dom knoppande sen in en efter en och alla sov tryggt.

Jag vill med springa i snön mamma ;)
Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Fröken flickvän ?. Har hon/hen/han inget namn ?

    SvaraRadera
  2. Hej.
    Jo det har hon och det är det namn flest kvinnor i Sverige bär :)

    Vänligen Leonora

    SvaraRadera