lördag 11 januari 2014

Nytänk....

Nu åker julen ut ;)


Otacksamhet har jag väldigt svårt för och i går började dagen på värsta sätt vad det gäller den biten. Detta ledde till att jag lämnade frukostbordet med en kopp kaffe i handen.
Jag frågade fröken flickvän om det var okej för henne att ta hand om de bägge majesäterna som inte varken ville ha de ena eller andra på tallriken.
Det var okej och jag tog ett djupt andetag och lämnade rummet.
Visst att dom små bara är 3-4 år men det får finnas gränser och den gränsen nåddes alltså snabbt för mej. Hej pms.
Jag hörde sen från rummet bredvid vad som utspelade sej under deras frukost. Jag hörde fröken flickvän säga;
- Man ber inte om en macka till om man inte tänker äta den.
En förhandling sattes sen i gång. Fyra tuggor skulle tas från mackan ;) Intressant att höra det på lite avstånd ;)




När allt lugnat sej och alla var sitt vanliga jag igen så börjades det med förberedelserna för att inta stranden.
Innan jul köpte vi en fin mat termos och den skulle vi ju testa. Lunchen bestod av korv och makaroner till tjejerna och omelett till oss.
Väskan packades och vi for iväg.
Eftermiddagen blev helt ljuvligt underbar, tre glada och förväntansfulla barn. En blå himmel och solen som vräkte ner på oss. Det blåste frisk och med det gick det lite vågor på havet.
Vi åt vår mat på en bänk och alla njöt, barnen höll med om att mat ute det är det bästa.
Vi packade ihop vår väska och började gräva i sanden, det var inte bara sand, stranden var täckt med tång och i den fanns det gott om snäckor, barnen letade med spänning och plockade dom och la i sina små spannar.
Vi avslutade vår utflykt med en tur i lekplatsen. Rutchekanan fick bekänna färg, tjejerna åkte som besatta och hela stranden fylldes av barn skratt. Helt underbart att vi hade hela stranden för oss själva. Lyxigt värre.

En idé blev till handling, eller två idéer får jag nog säga.
Jag tyckte att vi skulle gå på restaurang, att det var länge sen sist. Fröken flickvän hängde på direkt och valet föll på en restaurang i Karlshamn men innan dess kläckte jag ännu en idé.
Vi har haft lite trubbel med centraldammsugaren ett tag och sladden har varit lite muppig. Så efter en liten runda på ägorna hade ett nytt frö sats och börjat gro i mitt huvud.
Vi behöver reparera eller köpa en ny dammsugare. Lotten föll en ny och givetvis på en robot.
Så innan restaurangbesöket körde vi inom och köpte en ny städutrustning.



Maten var grym, jag tog pepparstek och fröken flickvän höll sej till lilla lammet. Tjejerna tog en burgare, alla åt glupskt. Jag offrade mej och åt upp alla rester.
Full fart hem till lilla mini som hängt med sin mormor. När vi kom hem sov hon som en stock, allt hade gått bra, vilket vi aldrig tvivlat på.
Dammsugaren packades upp och drogs igång. Tjejerna blev helt galna av lycka. Dom lekte med den jagande dammsugaren. Mycket skratt innan läggdags.

Hand i hand genom stan ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar