söndag 2 februari 2014

Lek och bus....

Dessa märkliga lekar ;)


Specialist på att ligga och dra sej, hmm ja faktiskt är jag nu ganska bra på det. Myset kom in med paddan och la sej och tittade på Dora under täcket, hon skulle ligga nära, väldigt nära.
När vi tillslut lyckat masa oss upp så blev det en tallrik gröt och ett par rostade mackor.
Dessa slowmotion mornar gillar jag mer och mer.
Myset var på topphumör och hon ringde till sin mormor och frågade om hon kunde få leka med henne, nja mormor skulle till affären. Det slutade med att myset också skulle dit.
Att ha sina föräldrar boende så nära kan i bland vara lite påfrestande. Att det blir för tätt liksom. Men i dom allra flesta fallen är det utomordentligt bra.
Myset får en vardagsrelation med dom och hon kan tryggt och säkert gå på vägen till deras hus. Det ger henne ett egen ansvar och hon växer med uppgiften när hon tar sin lilla väska på ryggen och lufsar iväg.
Myset är helt ovetande om att mormor står på sin trappa och jag på min och kollar in henne. Alltså har båda koll.

Köksskåpen, ja dom fick sej en grundlig genomgång och det var behövligt. Det är helt sanslöst hur mycket man samlar på sej under några månader, vad kommer allt i från liksom?
Nu blev de som en dansbana och miljöstationen ska få några påsar till.

Vi hämtade lilla fröken bonus. Mollie håller på att längta ihjäl sej efter henne och buset såg inga gränser. Det började redan i bilen och det tjoades och stimmades. Lilla fröken bonus informerade oss om att man inte får skrika, ropa och busa vilt i en lägenhet. Nej det är nog så och vid närmare eftertanke njöt jag över att myset inte behövde ha en sådan uppväxt. Att hon skulle bli stoppad i sin lek för att den blev för högljud. Borgen tål höga ljud och jag gillar höjljutt ;)

17.00 drog jag till bruket och det skulle visa sej bli en hettsig natt. Vissa saker man säger är som en fackla som antänds omedelbart. Skiftschema är ett av dessa ämnen. Vi hade en rolig, livlig och då även mycket hettsig diskussion. Sjukt kul.
Vi har en fin plansch uppsatt på fikadörren. Det är ord som framkommit genom medarbetarundersökningar. Alltså sådant som medarbetarna anser och uppskattas att det följs.
Nyckelord är bland annat.
Ärlighet.
Öppenhet.
Ta och ge feddback.
Lyhördhet.
Respekt.
Detta är dom viktigaste ledorden på vår avdelning.
Hade dessa efterlevts så hade det varit fantastiskt.
Men fortfarande är det enklare att prata om i stället för med för vissa.
Min natt var i alla fall öppnare än på länge och jag gick all in.

Tolv timmar är jobbigt i ett snöigt och en isbelagd anläggning. Jag var trött som tusan när jag åkte hem.
Men ännu en gång fick lilla fröken Vilhelmsson mej på toppenhumör.
Hon var som solen själv när jag smekande över ryggen väckte henne och berättade att det var dags för skalbaggen.
Dagen började på bästa sätt alltså.

Dessa vilda lekar :)

Jockarp.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar