söndag 2 mars 2014

Överraskning....



Efter avslutad nattjänstgöring åkte jag dödstrött hem och kröp ner i sängen. Beslut hade fattats att Mollie inte skulle till dagis. Jag somnade och sov gott till halv nio då jag blev väckt, fröken flickvän skull på ett träningspass. Tre små underbara barn sågs efter av en sliten arbetare.
Jag var vaken och såg efter barnen en timme sen blev det bingen igen, denna gången låg jag kvar tills fröken flickvän kom och väckte mej. Så underbart mysigt att känna en annan kropp mot sin, vi låg kvar och pratade lite sen var det dags att ta tag i livet. Lunch hos svärmor stod på att göra listan.
Super trevligt och super god mat. Det är så lyxigt.
Än en gång slog det mej att vi haft en väldig tur. Mina nya svärföräldrar har inga som helst problem med hur vi lever våra liv. Dom är förstående och stöttande och vi kan med lätthet lufta dom problem som kan komma upp vad det gäller barn, barnuppfostran och olikheter. Det är skönt att finna stöd i äldre människor som man vet själva varit i vår sits. Barn kan vara svårhanterade ibland och att vi sen är gay gör ju inte alltid saker enklare precis.

Att barn kommer med påstående om att det skulle vara fel att två tjejer är i hop gör att saker ställs på sin spets. Någon vuxen i barnets närhet tycker det, inte barnet, barnet kan omöjligt ha den åsikten i fyra års åldern.
Dom där vuxna skulle jag vilja ta och diskutera ett och annat med för barnets framtida välbefinnande, men vi är nog inte riktigt där än.
Att den äldre generationen må tycka att det är fel att vara gay, det får stå för dom, men att prata med småbarn om det ser jag som sjukt. Låt barnen ta ställning efter eget huvud och när dom är mogna för det.
Jag förbannar dessa äldre sjuka människor som finns i barnens närhet som beter sej på detta vis.
Att skada sina egna. Totalt oacceptabelt i mina ögon.




Andra saker vi tampas med just nu det är när barnen jämför sina situationer. Det bubblar upp allt som oftast att Mollie inte har någon pappa. Jag har inga problem med det längre för jag hör att hon finner sej snabbt och hon är trygg i situationerna som uppkommer.
Vad som däremot är beklämande är att höra barn jämför sej med Mollie och önskar sej en likadan situation som hon. Att då inte vilja ha någon pappa.
Vad svarar man på sånt?

Kvällen gick i överraskningens tecken.
Fröken flickvän hade fixat med barnvakt och vi åkte mot för mej okänt mål. Det är så viktigt i vårt unga förhållande att vi tar oss tid att överaska och göra det trevligt och mysigt för varandra. Vardagen är så väldigt intensiv med alla små tjejer. Deras välbefinnande kommer givetvis oavkortat på första plats. Så att för bara ett par timma kunna släppa allt är sån enorm lyx.
Vi körde till Kristianstad och till restaurangen Bar-b-ko. Gosse så gott det var. Två olika sorters förrätter beställdes in och vi lät oss väl smakas av båda.
Huvudrätten för mej blev grillspett och potatisgratäng, fröken flickvän åt lamm vilket inte heller gick av för hackor. Hon tog ett passande glas rött till det, jag drack vatten. Smarrigt.

Vi var hemma till nattningen igen. Så klockan åtta låg jag och Mollie i sängen och läste en stor bok.
Hon var vid gott mod och hon pussades och sa att hon älskade mej. Världens bästa avslutning på dagen alltså. Lättlevt.
Egenmålade plåster ;)


Jockarp.





1 kommentar:

  1. Barn tar lätt efter vad vuxna säger utan att förstå vad innebörden är. Det är sant att barnen, när de är mogna, själva ska göra sig en uppfattning om saker! Undra vad det är för monster som finns i Tivoli..

    SvaraRadera