torsdag 13 mars 2014

Sjukstugan....



Äventyr, ja man vet aldrig vad dagarna har i sitt sköte när man slår upp sina grönbruna på morgonen.
Vi skulle i väg med hästsläpen och eftersom jag är den enda med E körkort fick jag köra.
Vi gav oss iväg och vi slutade på en smal smal väg där underlaget var av grus. Varför bor alltid hästfolk och veterinärer mitt ute i skogen?
Det var väldigt vackert. Vi körde förbi små sjöar när vägen smalnade än mer. Håll i ratten typ.
Efter skogsbesöket körde vi in till dom centrala delarna av Tingsryd och in på de gamla varuhuset Börjes. Vi köpte tre räkmackor, en mer och en kaffe. Priset blev 91 kr väldigt prisvärt må jag säga.
Myset och jag köpte en present till fröken bonus som snart ska fira sin fjärde födelsedag. Bra att ha det gjort. Myset hittade även film om Diego som är Doras kusin. Hon blev helt överlycklig så givetvis investerades det i filmen.
Vi körde söderut och tvingades till diverse stopp. Kissinödig, bajsinödig och sista stoppet blev i Pukavik där jag släpptes av. Det var dags att fila på formen lite. En mils löpning hem i ett blåsigt men soligt väder. Jag var sliten i kroppen men knoppen var på ett grymt löphumör.
Jag tar hellre den kombon än den tvärtom.

När jag kom hem blev det duschen och när jag stod där hörde jag att fröken flickvän höll på att bli svärmorslös. En incident som krävde ett omedelbart erkännande utspelade sej.
Det var intressant och när det redds ut flinade vi gott allihop. Ibland missförstårs allt.

Vi lastade bilen och körde till tant N. Myset hade under dagen blivit hängig av en förkylning så vi fikade utomhus vilket var ett super bra initiativ. Vi gick och hämtade hennes lillkille vid bussen. När grabbarna kom ut och stod och pratade så pussades fröken flickvän och jag. Hakorna tappades på grabbarna.
Vi pratade om det och vi hoppades att om det skulle komma upp under middagssamtalen att dom sett ett par tjejer pussas att deras föräldrar har förstånd att förklara att det är helt okej och inget konstigt alls.
Vi lämnade Valje och körde mot Mjällby. Fröken flickvän ville ha en ny spegel så hon hade skruvat ner den gamla och vi begav oss till vår nya bekantskap fönsterkillen.
Vi lämnade spegeln och körde till affären, när vi kom tillbaka var spegel klar. Det är service det.
Hem till borgen och myset hängde i soffan och samlade kraft. Fröken flickvän drog på en löprunda och jag städade och lagade mat.

Myset hade fått lite feber och för en gångs skull tänkte jag stämma i bäcken med febernersättning. Men myset ville annat. Vi provade med alvedon i tre olika vätskor, hon bara spottade och sa att det inte var gott. Till maten bad hon att hon skulle få dricka av mitt glas. Hon är inte dum den ungen ;)
Hon somnade utan febernedsättande medel i min famn i soffan.
Det känns som att vi bara har sjuka barn just nu. Lilla mini var hos doktorn och fick diverse attiraljer för att även hon skulle friskna till.
Det är tröttsamt men samtidigt får man vara glad att vi vuxna står på benen och orkar hålla modet och barnen uppe.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar