torsdag 17 april 2014

Förvirrat...



En liten påskkärring skulle till dagis. Den förvirrade mamman hade satt tiden från 08,30 och framåt, bra där.
Jag skulle sitta i brukets bil på väg till Växjö just i samma tid. Hej tidsoptimist. Jag fick ringa dagis och fråga om det var okej att vi kom tre kvart tidigare. Det var det.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Mollie är på ett superdagis med superfröknar som gång på gång visar sin flexibilitet.

Mollie gjordes påskfin och hon gladdes oerhört över sin påskiga utstyrsel. Jag blev lycklig av att se henne så nöjd och förväntansfull.
Vi hoppade i bilen och anlände till dagis en liten stund senare. Fröknarna kommenterade den lilla damen som kom och erbjöd henne till att få låna deras kvast, vår hade vi nämligen glömt hemma.
Glädjen var stor över det erbjudandet.

Jag drog vidare i full rulle mot bruket, in i bilen med tre herrrar och mot firmans huvudkontoret i Växjö.
Erfarenhetsutbyte med våra systerbruk var tanken och det blev det. Alla ingick i skyddsorganisationen på något sätt och alla hade där med samma intresse. Vi diskuterade en massa och jämförde olika arbetssätt. Jag fick en massa nya tankar och visst, går det att genomföra på andra bruk vore det väl inte omöjligt hos oss.
Vi får jobba på helt enkelt.
Vi körde ett par timmar till efter lunchen sen bar det söderöver igen.

Myset skulle hämtas av mormor eftersom jag inte hade en aning om när jag skulle vara tillbaka. Dom bägge hade bokat en klipptid så deras eftermiddag var lyxig.
När jag anlände till palatset så drog jag igång med biltvätt, vidare stod gräsklippning på tur. Bägge arbetena var behövliga.
Det var väldigt härligt att komma hem och vara ute och utföra ett fysiskt arbete efter en dag i konferensrummet.

Myset kom hem och vi tog fyrhjulingen och drog upp till kusinernas hus. Dom var inte hemma men tjejerna hade roligt på studsmattan ändå.
Vi körde hem med en överfull motorcykel. Tjuten var höga och ordern löd. Fortare fortare.
Jag löd ;)
Middagen lagades och alla åt stora lass, härligt med matglada barn.
Vi lekte sen en lek i soffan som hetter hund.
Det var en ramsa som tjejerna kunde och leken gick ut på att händerna skulle vara bakom ryggen och hunden skulle skälla tills den hittade sitt lilla ben.
En trevlig och lätt lek.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar