lördag 26 april 2014

Studiebesök.....

Doften är sagolik ;)


Tidig morgon och i väg mot bruket. Vidare in i en stor buss med trettio andra skyddsombud. Dags för verksamhetsplanering och studiebesök.
Vi började med ett besök i Lysekil på Preemsraff det är Sveriges största och ett av Europas modernaste raffinaderier.Vi fick en bra genomgång på hur det fungerade att förädla råoljan som köpte in från Ryssland. Det var väldigt intressant och frågorna var många.
Efter genomgången fick vi en rundtur ut i verkligheten. Väldigt mycket rör och cisterner bestod anläggningen av. Det roligaste tyckte jag var när vi fick en tur ner vid hamnen och se de stora fartygen som låg där. Även lotsbåtarma fick vi en skymt av.
Ingen förvåning precis över att det fanns en egen brandstation, konstigt vore det väl annars med tanke vad som framställdes på anläggningen. Allt var lättantändligt.

Rörigt värre ;)


Från Lysekil körde vi tio mil till Göteborg och avenyn till vårt hotell.
In med väska och ut på stan en sväng, en kaffe på uteservering smakade superbt.
En vända in på hotellet sen väntade det en god middag med hela gänget. Servitriserna hade minsann fullt upp med vårt gäng.
Jag och ett annat ombud tackade för oss och gick sen mot hotellet för att inta ytterligare en kopp kaffe. Vi hade ett trevligt samtal. Kärlek var ett givet samtalsämne.
Han gav mej sen en kram innan våra vägar skildes åt och hotelldörren stängdes bakom mej.
Verksamhetsplaneringen startades upp efter frukosten och det blev som vanligt diskussioner som var viktiga och högljuda.
Jag gillar dessa sammandragningar där man fritt får yttra sej.

Taaadaaa ;)


Vi lämnade Göteborg efter lunchen och det var skönt att det inte blev allt för sent som vi anlände till bruket.
Jag for hem och hittade fröken flickvän i syrummet i full färd med att sy den sista sömmen på ännu en tröja till mej. Hon är grym på att sy och hon är helt oegoistisk. Hon börjar med tjejernas önskemål på klänningar sen fortsätter hon sy på mina önskemål och sist börjar hon sy på en klänning till sej själv.
Ego jag hade förmodligen börjat på min egen klänning innan jag tillfredsställt resten av familjen.

Myset hade inhyst hos mormor vilket hon tyckte var spännande och roligt. Hon hade sovit gott och på morgonen hade hon busat med hundarna.
Dagis ville hon inte till, hon ansåg sej lika väl kunna vara hemma med mormor under dagen. Det gick inte det.
Mormor ombesörjde även upphämtningen av myset och genrepet inför gympauppvisnimgen.
Det hade gått bra och dom hade även hunnit med att äta en glass mellan dagis och gympan. Vilka lyxlirare.


Kärlek....


Jag fick kvalitetstid med mitt mys under nattningen, vi låg och småpratade i sängen om allt en treåring kan tänkas tänka på. Tillexempel varför stort E har tre streck, varför har blommor olika färger och varför hade mamman sina nya löpskor på sej i sängen.
Hehe ja. Det kan man allt fundera på. Den sistnämnda frågan kan jag svara på lätt och anledningen var den att mina nya skor kom på posten och jag kände ett stort behov av att ha dom på fötterna och känna in.

Och Kärlek ;)

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Underbara Lysekil. Jag har turen att fira midsommar/semester där så fort lusten faller på. Mysigt att sitta i en liten båt utanför Preemraff och dra upp makrill :)

    SvaraRadera