lördag 31 maj 2014

På tur.....

Badsugna fröknar ;)


Lite semester har suttit fin fint. Vi begav oss med plan till Norge. Halvvägs upp i landet till staden Molde.
När vi kom ner och ut ur planet kändes det som om vi kommit tillbaka till en svensk vinter. Bra Leonora, småbyxor för dagen.
Vi lastade in oss i bilarna och åkte en stund, det var ett helt bedårande landskap som visade upp sej.
Djupa dalar, fjordar och höga berg. Jag kunde inte se mej mätt på allt det vackra.
Det allra vackraste var när vi kom upp på Atlanthavsveien. Det var något helt otroligt, vilken upplevelse och hela grejen med att man bara gått bananas och bygga en väg mitt i Atlanten fick mej att hisna. Tydligen ska dom som byggde vägen varit med om 12 orkaner under tiden det tog att färdigställa den. Det verkar friskt ;)
Denna väg skulle jag sen under veckan klippa ett par mil med mina löparskor, en jätte enkel väg att springa på. Det var så nytt för mej, nytt att springa i Atlanten liksom.

Lättsprunget ;)



I lilla minis mun poppade det upp tänder likt popcorn i en popcornsgryta, feber kom som ett brev på posten och nätterna var inte så barmhärtiga precis.
Men vi överlevde och dagarna fylldes med en massa kärlek vilket helt klart underlättade livet utan sömn.

Fröken flickväns syster som vi nu var inneboende hos gav oss möjligheten att en kväll lämna alla barnen. Vi nattade dom och sen drog vi på tur.
591 meter upp på en fjälltopp vid namn Gulltanna gick vi upp på.
Utsikten där i från var helt otrolig, det kändes som vi såg hela världen. Jag är så tacksam för att vi kunde genomföra turen.
Det finns turböcker vilka man skriver i när man nått en topp, även antal gånger är brukligt att man fyller i.
Fröken flickvän och jag gjorde en egen liten specialare ;)

Vi shoppade lite med ;)



En dag tog vi två barn i cykelkärran och en på cykelstolen sen drog vi ut på berget.
Vi kom till en liten sjö, där parkerade vi oss och åt vår matsäck. Barnen tog av sej sockar och skor och kände på vattnet.
Vi grillade pinnbröd vilket alla uppskattade och vi lekte i lekparken. Det var enkla och sköna dagar.
Det var extra härligt att bara släppa allt, alla måsten man alltid har på hemmafronten. Ingen tvätt, disk eller städande. Helt underbart.

Jag tränade en hel det, det fanns bra möjlighet till de så någon dag tog jag till och med två rundor i mina schysta skor. Lyxigt.
I ett par mil fick jag sällskap av fröken flickväns syster vilket var väldigt trevligt, hon känner till området och kan berätta sånt som jag är intresserad av att få reda på. Vilket är det mesta.
Ja, åter en helt fantastisk resa som jag är super glad över, jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan jag åter står på Gulltanna och ser ut över världen.
Tack alla för en fantastisk vecka.

På tur i fjällen....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar