måndag 23 juni 2014

Amsterdam....

Cyklarnas stad....


Jodå ännu en fantastisk resa är till ända och jag kan inte göra något annat än att njuta över att jag har ett stort intresse av det mesta och att jag har ett förbaskat trevligt resesällskap.
Vi har haft det så otroligt mysigt, romantiskt och glatt.
Amsterdam var målet och den staden går inte att ogilla.
Det kan vara svårt för människor med lite inskränkt syn och människor som befinner sej mestadels i lådan att förstå.
Denna liberala stad erbjuder det mesta men man har som vanligt ett eget val. Och beslut som fattas av en själv kan knappast skyllas över på någon annan.

Många tycker att det är fel att ta med sej barn till en stad som visar upp så mycket. Nakenhet och knark, jo visst fanns det, men valet var mitt eget om hur mycket jag tyckte att Mollie skull se.
Hon kikade in i skyltfönstrena i red light distrikt och sa bara glatt. Den flickan hade rosa bikini, det är min favorit färg. Titta där är en flicka till mamma hon har också rosa trosor.
Hon brydde sej inte mer utan gick vidare och fortsatte att slicka på sin glass.



Toalettbesöken var ju tvungna att göras på stan eftersom vi var ute från tidig morgon till sena kvällen. Vi var inne på coffeeshops och inte heller där var det några problem och låna toa gick fin fint.. Många var påverkade men ingen var oförskämd eller betedde sej illa, då var det betydligt värre på rockfestivalen.
Det luktade förvisso av preparat som inte är lagliga i Sverige och det luktade mycket, men man kan ju välja om man ska bry sej.

Massa mat....

Vi sög givetvis in atmosfären och vi strosade mycket, anledningen till det var inte enbart för att "suga in" utan det var för att vi inte hade någon vagn till myset. Hon gick alltså där vi gick och hon va helt fantastisk. Vilken tjej säger jag bara.
Vi var på museum och jag förstår att det inte är jättekul för en treåring att kolla in Van goghs konstverk i timmar. Men nu var det på det viset och då får man ibland finna sej i att dom vuxnas intresse går först. Allt kan ju inte handla om lekplatser och karuseller. Det hann vi med det med men inte så mycket som fröken treåring hade önskat.



Vi försökte oss på att ta oss in på Anne Franks hus i tre dagar. Den sista dagen var kön bara 500 meter så då slog vi till och gick in.
Helt otroligt, jag har varit i huset förut och jag minns den krypande känslan av obehag som jag hade redan första gången jag var där.
Dom som säger att jude förföljelsen inte inträffat borde ta sej en vända in i huset.
Med detta färskt i minnet kände jag ett ännu större sug efter resan till Krakow som jag vill göra.
Men visst, allt har sin tid.

Självklart var vi vid homomonumentet. Det vore ju kriminellt annars ;) och så ligger det precis vid Annes hus.
Fröken flickvän var grym på att hitta i staden så det förstod jag omgående att jag inte behövde lägga tid och energi på. Hon fixade spårvagnsnätet galant och vi åkte så vi höll på att storkna.


Lite paus...


Vi gick på marknader och fröken flickvän gick bananas på att köpa fina tyger i affärerna bakom stånden. Sjukt kul vad man kan hitta om man tittar lite förbi allt. Annars har man ju en tendens till att missa det mesta i livet.
Myset Vilhelmsson gillade marknaderna hon med. Hon köpte blåbär, vindruvor och annat smått och gott av knallarna.

God mat. Självklar, det hör ju till semestern. Vi åt vietnamesiskt vilket var en ny upplevelse för mej.
Ostfondue åt vi på självaste midsommarafton det var ju inte heller precis det jag tänkte mej på morgonen när jag vaknade.
Men eftersom fröken flickvän fyllde år fick hon bestämma menyn för dagen och det blev alltså ostfondue klockan nio på kvällen. Myset åt en pannkaka, vilket är en specialitet i Holland.

Flygandet gick bra. Mollie har inga problem med vare sej öron eller flygrädsla. Skönt.
Vi roade oss på vuxet vis med att spela yatzy under turen. Myset målade och skrev sitt namn till höger och vänster.

Nu väntar ett par veckor hemma sen är det dags för en utfärd igen. Den gången blir det ett rejält hopp utanför lådan för mej. Det är livet liksom.

Något stora kanske :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar