lördag 12 juli 2014

Campare....

Chaffisar ;)


Jag ska försöka mej på en utvärdering av mina senaste dygn. Det blir inte lätt det.
När vi åkte i väg i måndags var mitt uppdrag att ta reda på om jag var en husvagnsnisse eller ej.
Jag vet det inte än.
Hela ekipaget lastades och så även barnaskaran.
Alla var förväntansfulla och nyfikna på vad som skulle möta oss.

Vi nådde vårt mål efter tio mil, det var precis lagom. Inchekningen gick utmärkt och vi valde en plats lite ensligt och nära en lekplats.
Det skulle visa sej vara ett utmärkt val.
Vi kom på plats efter visst funderande över vilken plats som faktiskt var vår. Ja det är inte enkelt när  oskulden skulle tas för camparen.
Bilen kopplades loss och strömmen skulle pluggas in. Nepp det gick inte, en adappter fanns att låna på campingen så jag och tjejerna lommade iväg för att hämta en.
Fröken flickvän drog igång med tältuppsättandet. Och ja, hon är grym.
Det mesta var på plats när jag och småligan kom tillbaka. Lite justerade sen sattes bord och stolar in. Sååå mysigt ;)

Som alla som bor på camping startades grillen upp och det bjöds på fläskfile av kocken Vilhelmsson.
Utsökt var smaken.
Barnen lekte lite på lekplatsen och sen var det dags för nattning. Det var spännande och dom små gillade det, en av mammorna la sej i mitten och varsin bok blev upplästa.
Tjejerna myste och njöt av husvagnslivet.

Dom sov gott och även vi.
Dagen startar tidigt när lilla mini är med så redan fem skedde uppstigningen.
En liten frukost och en löprunda väntade mej. Resten av gänget kollade in utbudet av lekplatser.
Jag sprang på nationalparken söderåsen och det var likt ryssberget men med betydligt fler stigar och leder. Skåne är inte platt bara så alla vet det. Det var tungt i uppförsbackarna och den tropiska värmen gjorde sej påmind.
Det var ett tufft pass.

Det väntade sen bad hela dagen.
Fyra pooler och en rutschebana. Gode värld. Mollie var som en fisk. Hon ville inte upp så varje gång hon var blå om läpparna och skakade av köld fick jag muta med något.
De fanns en hoppkudde på området som användes friskt, den användes till muta.
Första dagen fick dom åka rutchbanan med fröken flickvän men ju mer modet steg i dom och dom blev tuffa så fick dom lov att åka själva.
Det underlättade en hel del.
Fröken flickvän stod vid nerfarten och tog emot dom skrattande flickorna. Oj vad stora dom var ;)


Hej vad det går...

Blötdjur....
Jag kan dyka ;)

Vi fick besök av svärfar. Han var ute och raggade och ett glasstopp hos oss var ju perfekt. Som tack för glassen bjöd vi honom på en kopp kaffe i vagnen.
Trevligt.

Vi bodde intill ett servicehus som var nyöppnat i veckan. Super fräscht såklart vilket var skönt. Barnen hade inga problem med att gå på toa, duscha och vi lagade enkelt maten.
En nyttig erfarenhet var, man behöver så lite för att klara sej.
Tillgång till kök och toa sen var det klart. Vi behövde inte ha en servis med 24 tallrikar och bestick i massor. Vi klarade oss med enkla medel.



Efter en heldag på badet knoppade hela ligan in halv sju på kvällen vilket gav mej och fröken flickvän tid för reflektioner, samtal och lässtunder.
Denna delen av campandet var helt underbart. Att sitta i en brassestol i solnedgången och prata med den man älskar, den känslan går inte beskrivas, den måste upplevas.
Vi frågade varandra vad vi tycker om husvagnssemester och vi var sista kvällen rörande överens. Vi gillar det med det är kanske inte riktigt vår grej, inte just nu i alla fall. Vi är inte redo för att köpa egen vagn i alla fall.

Vi fick mer besök under vår semester. Mormödrarna till våra små sockergryn kom på besök. Vi bjöd på middag på gästgivargården och dom hade fikabröd med sej som vi avnjöt i vagnen.
Barnen var så glada av att se dom så dom hoppade. Det är så härligt att se deras glädje.
Mollie hade störst bekymmer om att hon skulle visa sin mormor när hon åkte vattenrutschkanan och att hon inte skulle missa ett endaste hopp som hon gjorde från kanten ner i poolen.

Vår tripp slutade efter fyra nätter och en tidig utchekning  gjorde att vi var hemma i palatset redan vid nio snåret vilket var bra eftersom mycket arbete med att tömma vagnen återstod. Pust.



Jockarp.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar