söndag 27 juli 2014

Happy Pride.....



Ja, vissa dagar är bättre och vissa är sämre. Gårdagen var det sistnämnda.
Nja så illa var den inte egentligen. Jag hängde med mitt mys hela dagen och vi var fullt friska.
Men det var i alla fall något som inte kändes helt rätt. Och det var tanken på att inte vara självbestämmande.
Att någon annan tror och då även tar sej rätten att bestämma över mitt liv. Jag kan inte i ord beskriva hur illa jag mår över just den känsla.
Att en för mej utomstående människa ska styra mitt liv. Klök, klök på det.
Och jag ställde mej faktiskt frågan under gårdagen. Är det värt detta. Är jag och Mollie redo att rätta in oss i det led som någon annan ställer oss i.
Jag har inte svaret just nu men jag hoppas att jag under denna vecka kommer att finna det.

Känslomässiga tankar puffades undan och jag tog tag i den praktiska delen av mitt jag.
Jag började med att tanka och tvätta bilen. Den måste se respektabel ut när den ska ut på vägarna med töserna Vilhelmsson.
Det var kvavt och kvalmigt ute men ett litet hål på slangen underlättade för mej, en härlig dusch sådär utan förvarning ;)
Myset badade lite sin vana trogen, inget konstigt alls denna sommaren, hon är mer blöt än torr känns det som.
Vi tog en sväng inom glassbåten för att svalka oss, en mjuklass föll lotten på den varma dagen. bra val tycker jag även om jag själv avstod glassen.




Efter en kort middagslur drog vi till Norje. Myset ville bada i havet och jag hade planerat middag med mina föräldrar efter doppet. Det var helt galet varmt i vattnet. 29 grader, jag tror aldrig att jag badat i Sverige när det var så varmt. Det tråkiga var att det var alg blomning så det var lite små äckligt inne vid kanten. Men vi inte dummare än att vi tog doppen från bryggan i stället :)
Vi lekte lite på stranden och i lekparken. En vila på handduken och myset började fota med min telefon. Vi hade en rolig stund med grimaser och bus med kramdjur.
Mina föräldrar kom och myset skulle givetvis visa att hon kunde hoppa från bryggan. Så det blev ännu ett dopp innan middagen.
Det blev en mysig kväll på resturangen som självklart avslutades med en glass.

Dagen som började lite svagt kom igång och blev bättre och avslutet som är hemligt var fantastiskt ;)

Nu är så dagen inne för semester. Äntligen är det dags och jag har glädjande fått ett löfte från vårt kommunalråd att regnbågsflaggan även i år ska svaja på kommunhus i Sölvesborg denna veckan.
Jag säger bara på återseende och Happy Pride på er alla.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar