söndag 27 juli 2014

Vatten, vatten, vatten....



En dag hemma i Jockarp. Det var behövligt efter alla dagar på stranden. Vi tog det lugnt och bara myste.
Förmiddagen placerade jag mej ute i soffan på altanen med en bok. Två små sockersöta flickor kom ut med sina favoritböcker och givetvis ville dom få dom upplästa.
Inga problem, vi kurade i hop oss i hörnet tätt tillsammans och bokläsandet slutade inte förrän vi nått pärmen på fyra böcker.

Myset drog till mormor och jag kom efter. Hon höll på att leka med vattenslangen. (Skönt med egen brunn nu när det är bevattningsförbud.) Hon och Sigge lekte ett bra tag med att skvätta vatten på varandra.
Isande kall efter bus i 8:a gradit vatten kröp hon upp i mormors famn insvept i en handduk.



Vi gick hem och åt lite lunch sen somnade myset en stund ute på soffan, hade det inte varit för alla flugor som retade oss så hade nog jag med somnat en stund. Det var helt underbart skönt i skuggan.



För att väcka myset viskade jag i hennes öra och frågade om hon ville cykla upp till sina kusiner. Det ville hon, hon flög upp som en raket och i kläderna och hjälmen.
Vissa saker drar mer än andra.
Turen gick bra och kusinerna var hemma. Det studsades lite på mattan och en show visades upp.
Torrleken övergick i lek med vattenspridaren. Dom hade vansinnigt roligt och roligare blev det när dom sällskapades av en liten busig hund som även han ville svalka sej.



Hemma igen fylldes vår egna lilla pool upp med kyligt vatten. Vem bryr sej om det. I igen bara. Lek fortsatte tills maten stod på bordet.
Det åts friskt och det var inget konstigt med det efter denna aktiva härliga dag.

Lite mys i soffan och sen en het nattning. Myset fick en våt handduk på sina fötter för att svalka sej i sommarkvällen.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar