söndag 28 september 2014

Kivik......


Äppel, äppel, massor av äpplen :)


Promenad på berget med hundarna sen bar det söderut.
Äppeltavlan i Kivik var målet. Det var helt hysteriskt med människor, bilköer flera kilometrar. Vi tog en annan väg och kände oss väldigt smarta. Vi fick parkering precis intill marknadsplatsen. Grymt nöjda med det var vi klart. Det slutade inte där inte, nepp vi lyckades med konststycket att planka in på området helt ovetande om att vi gjorde det. Där sparade vi några slantar utan att direkt veta om det ;)
Tavlan var för året ingen sensation i mina ögon men det var likväl fantastiskt roligt att se den, det var väldigt roligt även för myset att se den på nära håll och faktiskt förstå att den var gjord av 35000 äpplen.
Vi köpte lite bröd och korvar att ta med hem sen drog vi vidare.
Vi hade bokat bord på Fridens gårdskrog vid vägens ände. En vida känd restaurang, vi gillar restauranger.
Mollie beställde en pizza som hette Pippi och hon åt hela förutom ett par små skalkar. Helt otroligt med tanke på att korvgubben en kvart innan bjudit henne på en korv som hon klapp med hull och hår.
Friden ligger i en fantastisk miljö bland äppelträd och där små höns springer lösa med sina kycklingar på led.
Inte ett enda bord ser likadant ut inne i restaurangen vilket gör det intressantare.



Tre olika fotografer ;)

Vi körde vidare en liten bit fram till naturreservatet Stenshuvud. Vi gick dom 96 meterna upp till huvudets östra sida och skådade den vackra utsikten. Mollie agerade fotograf och folk runt omkring oss skrattade högt över hennes information till oss om att hon bara fotade våra magar. Slutligen lyckades hon ta några kort där vi var i helhet.
Hon sprang sen ner bland stenarna och självklart slog hon dit. Inga ledsamheter där inte, upp igen och iväg. Vissa dagar tåls det mesta.

Därifrån körde vi till café annorlunda men med en snabb översyn av kakorna valde vi att lämna cafét oätna. Vi körde till ett annat och valde kladdkaka och morotskaka.
Trötta drog vi norr över mot Jockarp, en snabb sväng inom Åhus strand sen anlände vi till byn.

Guldklimparna ;)


Det var en härlig dag i ett härligt höstväder med ett härligt sällskap. Lättlevt.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar