fredag 19 september 2014

Papegoja...

Höstbruket i full gång ;)


Jag börjar mer och mer förstå vad min bror menade när han sa att han skulle köra till jobbet för att vila upp sej när hans barn var små.
Förvisso har jag ganska fullspäckade dagar när jag är på jobbet, men att gå med en liten tjej en hel dag och lyssna på hennes oavbrutna pratade kan göra mej smått galen.
Hon höll på från det att hon steg upp tills hon gick och la sej och hon pratade om saker som var viktiga i hennes värld, men helt orelevanta i min värld.
Hon pratade om smultron i tio minuter och jag berättade för henne att det finns inga smultron vid den här årstiden, men hon gav sej inte. Hon pratade på både in och utandning, en konst i sej.

Vi tog en morgonpromenad på berget med alla hundarna och vi tittade på olika sorters svampar, just då var myset på ett uruselt humör och jag funderade över hur dagen skulle fortlöpa.
Hon blev mildare och jag klippte gräset medans hon pillade inne med sina saker.
Hon hjälpte mej och hänga tvätt, lilla fröken "jag kan själv" var i gång och jag flinade gott åt hennes kreativitet.
Den tjejen alltså ;)


Det finns många sätt att hänga tvätt....

Lite kusinhäng på eftermiddagen sen blev det till att tända grillen. En helt underljuvlig höstdag gjorde det enkelt att vända på korv och kött.
Efter maten blev det bad, dessa töser är helt galna i vatten och det döks, pratades under vatten och det prövades att hålla andan så länge det bara gick. Var får dom dessa idéer ifrån?
Nattningen var en busenkel match, en saga, en puss och orden om att mamman älskar sin dotter till månen och tillbaka, sen sov hon.

Jag tog en härlig kvällstur på berget med kamphundarna, den blev inte lång för skymningen föll och den föll minsann snabbt.

Och många sätt att bada ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar