söndag 7 september 2014

Surströmming....



Dagen startade med att småfröknarna sprang upp på övervåningen och väckte fröken flickvän syster. Dom små tycker att det är super kul, systern tycker det inte.
Gröten i magen sen gick jag ut, lilla ponnyn skulle byta hem. Den nya ägaren kom och lilla ponnyn gick rakt upp i vagnen och åkte från Månsagården.

Jag hoppade i mina dyrgripar och gav mej av på en långtur. Jag tog en ny runda som jag inte sprungit förut och var då med det osäker på hur lång turen var.
Jag låg i ett lagom tempo och det kändes fint.
Rundan slutade på 2,2 mil. Perfekt lördagstur.

Innan duschen tog jag en vända med gräsklipparen. Värmen har gjort att det fått ny fart. Grönt, frodigt, härligt grönt gräs. Det doftade ljuvligt.
Mat i magen och en tillpiffning sen bar det iväg mot badhuset.
Simskolan skulle testas.
Jag tycker det gick ganska bra, lärarna var inte dom mest pedagogiska personerna och det kan ha att göra med deras unga ålder.
Tjejerna tycket i alla fall att det var spännande och roligt, ända fram tills det var dags att leka tjuv och polis. Ingen av dom uppskattade denna leken och minst gjorde Mollie det som började gråta och kom upp till mej.
Efter att hon blötat ner hela mej i världens största kram så var hon på banan igen och hoppade i plurret. Hon dök ner och hämtade saker som lärarana slängde i vattnet och det var väldans kuligt ;)

Från badhuset mot lister och surströmmingsfest.
Det var en trevlig tillställning och till årets begivenheter var även mina föräldrar inbjudna. Det känns så himla bra att våra familjer kommer så väldigt bra överens. Högt i tak, ärligt och rakt. Precis i min smak.
Gällande fisken så åt vi, Mollie tog en liten bit, sen var hon nöjd. Jag tog en liten jag med. Vissa åt mer och vissa åt mindre. Det är härligt med valmöjligheter.
En fin kväll blev det i alla fall.
Barnen slocknade enkelt även denna kväll. Det är tuffa dagar för dom nu.

Vi vuxna hängde i soffan och småpratade med snaskande på godsaker. Lättlevt.


Öppningsdags av surströmmingen...

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar