lördag 11 oktober 2014

Mytologi.....




Efter ännu en tuff dag på jobbet kom jag hem och kände att ett par dagas ledighet passade perfekt in i mitt liv.
Myset hade blivit hämtad på dagis av fröken flickvän och var redan hemma när jag kom insläntandes efter fem. Fröken flickvän lättade direkt från palatset och drog på träning.
Mollie och jag började med en ny strategi. Eller hon vet inte om vad den går ut på men jag har en plan.
Hon har haft några tuffa nätter och då även jag och jag ogillar skarpt att vara vaken nattetid. 
Men hon har varit orolig och jag har delat en 70 cm smal säng med min dotter. Det är inte bra för min späda kvinnokropp.
Hur som så har jag bestämt att det inte blir någon teve eller padda dom sista timmarna på kvällen före sänggång. Jag tror nämligen att det speedar upp hela myset på ett negativt sätt inför natten.
Istället för teve tog vi en cykeltur på palatsets ägor. Vi kom en bra bit ;)
En runda inom mormor och morfar där hon tog fram en målarbok.
Hem och i sängen och natten resulterade i endast två vaknanden vilket är betydligt bättre än fem. Måtte vi vara på rätt väg.


 

Uppstigning och gröten slank ner i full fart. Dagens to do var en utfärd till Helsingborg med kamphundarna för att fixa till deras bångstyriga frisyrer.
Vi hade dagen klar för oss. Först Väla och sen busfabriken. Det blev självklart en lyckad dag med massa mys, bus och skratt.
Mormor bjöd på fika och jag slog till och bjöd på middag, den åts på IKEA. 

Under vår bilfärd fick jag ett samtal och en förfrågan på fröken flickväns vägnar angående om hon kunde ställa upp och sy på beställning. Inga problem sa jag, och det var det inte heller. 
Redan på kvällen efter att tyget levererats till vår dörr drog hon i gång sina symaskiner och levererade omgående.
När hon pysslade med syningen beställde jag en resa till oss. Aten är en stad jag aldrig varit i så trippen efter Dublin blir alltså en sväng till Grekland.
Det ska bli väldigt intressant. Där finns en mytologi och en historia som är mäktig och den ska jag alltså snart få ta del av på plats. Lyxigt värre.
Det kittlar redan i kroppen på mej, nu börjar processen med att läsa och boka platser och utflyktsmål till resan. Halva nöjet liksom.




 
Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar