måndag 1 december 2014

Kalas och sjukan...

Mums....


Fyra-års kalas för myset stod på agendan och det blev självklart lyckat. Vi började med mat. När alla var färdigätna var det dags att angripa pinatan. Oj så spännande och förväntansfulla alla var. Myset drämde till med full kraft och det hände ingenting.
Pinatan höll för de flesta slagen. Det hoppade ut lite godsaker men långt i från allt, men vi höll där. Den behövdes inte tömmas, det var inte så att det saknades godsaker precis ;)
Efter den övningen gick vi sen på nästa, fiskedammen var självklar, alla utom mini förstod och uppskattade övningen.

Det var dags för tårta och den hade mormor gjort, två små hundar dekorerade sötverket. Även en bild på mysets numera favoriter Backyardigans satt på en skylt. Allt var lyckat.
Barnen lekte gömme och hade en lättsam och rolig afton. Vi vuxna satt i palatsets sal och samtalade i godan ro. Mysigt.

Undra vad det är i?


Ny klänning och nya brallor ;)

Gästerna tackade för sej och barnen nattades.
Jag har i några dagar haft en tuff smärta i magen precis under revbenen på höger sida. Jag har trott att det ska släppa och gå över av sej själv men smärtan har blivit tuffare och tuffare allt eftersom tiden gått. När vi blev sittandes i soffan efter kalaset eskalerade smärtan och efter ett samtal till 1177 så fick jag vackert bege mej till lasarettet.
Blodprover i massor togs, tempen togs och blodtrycket kollades.

Samtal med läkare och hon frågade tusen frågor och berättade vad proverna sa. Lågt HB, lågt blodsocker och förhöjda leverprover. En salig blandning.
I första skedet var hypotesen att det var gallan som var ur form. Men detta fick vi besked om omgående att så inte var fallet. Efter att jag fått en spruta i baken och att den inte gav önskad effekt kunde vi bocka av gallan från brottslistan.
EKG togs och sköterska frågade om jag tränade. Ja blev svaret, ok sa hon då förstår jag. Förstår vadå frågade jag.
Din vilopuls är på 40 slag vilket är väldigt lågt om du nu inte skulle varit tränad.
Läkaren kom in efter att hon kollat på EKG,et och slutsatsen hon drog och även sa var att jag var grymt vältränad.
Det är ju bra i sej men det löser inte smärtan precis.
Fler tester togs och nu befarades det att jag hade fått en propp. Varsågod att stanna över på sjukan Leonora.
Jag fick en säng vid fyra snåret och sex kom dom åter och terrade mej och tog mer blod.
Fröken flickvän kom och höll mej sällskap när hon styrt upp med barnen på hemmafronten. Mormödrarna fick ta ett långpass med barnen vilket vi var tacksamma för.

Ett par timmar senare låg jag i en skiktröngten som kontrollerade statusen på lungorna.
Svar kom ett par timmar senare och det visade på att det var vätska mellan lungan och lungsäcken vilket förmodligen tryckte och irriterade levern vilket i sin tur gav dom dåliga värdena.

Jag blev utskriven med en laddning piller och förmaning om att ingen träning dom närmsta veckorna får ske. Inom en månad ska jag göra en ny röntgen för att se så vättskan försvunnit.
Just nu är jag glad över att vara utskriven nu väntar jag bara på att smärtan ska släppa så att jag kan börja andas och gå normal ;)


Passar perfekt jue ;)
Pang i bygget :)

Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar