måndag 16 februari 2015

Boön....

En underbar utflykt :)


Softigaste morgonen ever. Vi låg och småpratade i en timme innan vi klev upp, när hände det? Det var behövligt i alla fall.
De var svårt att motivera sej och klä på sej och ge sej ut på en löptur, vinden ven kring palatsets knutar. Jag var väldigt osugen på en löprunda.
Maraton medaljen glimmade förbi min näthinna och med det var jag redo. Redo för en sväng på 15 km. Det gick lätt och det var motigt. Men det rustar mej. Det är exakt en månad kvar till loppet och allt känns bra utom en smärtande vänster vad. Men jag hoppas att de ska fixa sej. 6 mil lyckades jag skramla ihop under veckan, vilket är godkänt. Det är tufft att komma ut på veckodagarna när arbetet sker fram till mörkrets inbrott.

Historia....


Mysets morbror kom på besök och efter kafferepet beslutades det om att myset skulle följa med och busa med sina kusiner. Dom tog cyklarna och drog i väg. Fröken flickvän och jag passade på att dra i väg vi med. Jag hade hört talas om ett ställ i Karlshamn som heter Boön, Vi var inte säkra på om det var barnvagnsvänligt så en stund utan barn gjorde att vi ville utforska stället.
Det var bedårande vackert på havssidan, den andra sida mot krossen var inte lika fin. Men vi fokuserade på den vackra sidan och det var helt otroligt. Det blåste väldigt friskt och vi hoppade omkring på klipporna i havet.
Det var ordentligt med historia på platsen, en kyrkogård och mycket som handlade om det militära. Vi läste intresserat på varje informations tavla vi gick förbi.
En timme på ön sen vände vi hemåt, vi var rörandes överens om att vi kommer att besöka platsen igen.

Jag blev avsläppt hos kusinerna för att hämta myset. Hon hade haft en fin stund. Vi hoppade på cykeln och körde bums ner till morfar, stödhjulen rök av i all hast. De gick sådär utan dom, men hon kämpade på, det blir ihärdig träning framöver :)

På kvällskvisten fick vi besök av mormor och morfar vi drog några rundor av vuxenyatsy. Så himla mysigt när vi kan spela samma spel, gammal som ung.
Efter nattning av mys börjades det åter att smidas resplaner. Kul.

Hopp, hopp :)
Stormigt värre.....





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar