onsdag 25 februari 2015

Tidig helg.....



Att jobba skift har många fördelar, men även många nackdelar, jag har under mina 20 år som skiftarbetare alltid känt mej dödstrött på morgonen. Jag har alltid trott att jag ska lämna in på ett förmiddasskift. Nu är det annorlunda. Jag vaknade halv fem och jag var rysligt pigg. Det är en känsla som är helt ny för mej. Vid dom tillfällena älskar jag dagtidsarbete. Tänk att var så pigg vid den tiden. Ännu piggar blev jag när jag kände att kroppen var mjuk och fin efter söndagens löptur. Jag stelnade till lite under dagen men det var inte så farligt som jag förväntat mej. Tre mil har respekt med sej även för mej som är vältränad när det gäller långlöpning.

Gröt och morgonmys med fröken flickvän innan jag begav mej till jobbet. En kopp kaffe och socialiserande för att komma i härligt mod. Arbetet gick sen framåt i sakta mak, det är mycket att bejaka och fundera över.
Lite funderingar tar man med sej hem och även det är en ny upplevelse. Förr stämplade jag ut vid skiftets slut och sen var tankarna på bruket borta. Nu är det alltså lite annorlunda.

Jag fixad lite smörgårdstårtor på vägen hem från jobbet, det stundade årsmöte med föreningen Levande Landsbygd, men innan dess skulle tid med mitt mys spenderas. Vi spelade vuxen yatsy och hon skulle både räkna och skriva, det tog sin lilla tid med andra ord ;)
Mötet gick fint, det trevliga människor och som vanligt var det högt i tak.

Jag har varit på en mycket bra utbildning. HLR. Världens bästa utbildning för livet, en utbildning man hoppas få slippa få användning för. Vi tränade på docka och vi tränade på varandra, det kändes bra och avslappnat.

Vi har hunnit med Bamsegympa och för en gång skull hann jag med hela passet, Mollie var pigg och glad och jag var glad jag med, kvällarna är korta så all tid med myset känns som lyx ;)
En jobbedag till denna veckan sen får det vara nog. Tidig helg alltså.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar