måndag 11 maj 2015

Doft och smak....

Storslaget...


Uppstigning och löpning, det är min helgvardag det.
För dagen angrep jag mördabacken vilket var ett tag sen sist. Det var som vanligt tufft men jag kände mej stark. Ett stilla vårregn höll mej sällskap, jag tittade upp och lät dropparna blötlägga mitt ansikte. Svett och duggregn är en underljuvlig känsla. Naturen bjuder på mycket trevligheter och som löpare får man ta del av det mesta.

Lite gröt i magen sen väntade lite bestyr med pannan, fyr sattes och stickor yxades upp. Lite torr ved kördes in i källaren. Vidare var det dags för en uppfräschande dusch.
Jag måste ju vara fin när besök av tant N med familj hägrar.

Besöket ja. Myset och deras lille kille lekte oavbrutet efter fikat, dom spelade yatzy och memory. Dom lyssnade på musik och lekte kurragömma. Helt underbart att se.
Vi vuxna hade en mycket trevlig stund tillsammans och avverkade en hel del ämnen.

Efter vi sagt hej då till våra gäster sprang myset upp till undantaget och fröken flickvän och jag gick ner på Vesan.
Rapsen stod i full blom och doften av den var helt otrolig, Doften i kombo med den underbart vackra gula färgen gjorde att alla sinnen ställde sej på sin spetts. Suget av att stoppa blommorna i munnen var stort. Dom som aldrig stått i ett rapsfält i full blom har verkligen missat något.

Från rapsfält till middagsbordet. En väldoftande och välsmakande köttfärslimpa intogs och jag må säga att jag är väldigt lyckligt lottad. Dofter och smaker i en salig blandning, Det var min söndag det.


Inte mycket att klaga på här ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar