lördag 11 juli 2015

Tärnö/Snårö.....



I sakta mak började dagen, vi klev upp vid åtta och intog frukost. Vi pysslade lite och packade vår utflykts väska.
Kaffe, fika, badkläder och lite fredagsmys packades ner.
Vi lastade in mormor i bilen sen for vi iväg mot Matvik. Därifrån skulle vi med en båt. Båten hette Anemon och hon gick fint på böljan den blå.
Vi satt inne i båten, vi satt ute på båten och vi klättrade upp på taket på båten, ja vi var helt enkelt på hela båten.
Myset åt lite vindruvor på överfarten det var under den tiden hon var still, all övrig tid var hon förvildad.

Vi tackade kapten för liften och tog oss i land på Tärnö. Middag intogs i form av köttbullar för myset och mormor korv blev det för mej. Vi åt upp all mat och sen väntade äventyr.
Jag stötte på en husägare på ön som jag kände, honom blarrade vi med en stund sen gick vi vidare. Ner mot vattnet gick vi och vi fick ganska omgående börja ta oss fram genom att hoppa på klipporna. Det blev mer och mer oframkomligt men vända fanns inte på vår karta.
Mormor fick ta ryggsäcken och jag fick ta myset på ryggen. Vi gick genom snårigskog, snårig skog och snårig skog, det var helt fruktansvärt men vi trampade på. Vi såg ingen bättring på eländet och jag skrattade hysteriskt rakt ut över hur komiskt allt kunde te sej bara genom att man valde en väg framför en annan, precis så som det är i livet.

Efter en timme snårspatsering tog jag upp gps:en för att kolla vad vi var. Vi var nära nu vilket var skönt, snåret växlade till gräsäng och äntligen såg vi ett hustak.
Vi parkerade oss på en bänk och drack kaffe och pratade om vår "lilla" tur.
Klockan fyra tog vi båten hem.
Vi lagade en god middag sen drog vi upp till kusinerna för lite bus. Bror och jag drack kaffe, myset och kusinerna hoppade studsmatta och åt hallon och vinbär. Det var en äventyrlig dag och en mysig kväll.

Nu väntar ännu en fullmatad dag. Hej semester ;)



Jockarp.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar