måndag 10 augusti 2015

Nöjd och glad....

Triss i fiskare....


Det blev en ovanlig söndag. Brukets fiskeklubb hade familjedag i Harasjömåla och dit begav vi oss. Vi åkte efter frukost och var på plats klockan nio.
En ledig brygga i solen ockuperade vi och spöna slängdes i. För dagen bottenmetade jag med mitt nya fina kastspö.
Det tog ett tag men så satt den där. Det var kamp från hugg till fisken slutligen låg och flämtade på land. Jag flämtade jag med för precis när den skulle upp på land drogs linan av och de såg ut som att jag skulle mista min tänkta fångst. Men nej jag ger mej inte utan strid. Jag tog spannen och kastade mej efter den yra fisken och på något märkligt sätt lyckades jag få upp den på land. Vi flinade så vi kiknade och barnen stod på land och kramade varandra och hoppade av förtjusning.

Vi var glada över fångsten och humöret var på topp, kusinerna kom i samma veva och barnen pratade i mun på varandra om hur det gått till att få upp fisken på land.
Kusinerna började meta med mask och dom drog upp den ena abborren efter den andra, det var rena fiskcirkusen. Ett behövligt avbrott i form av grillning. Korven låg klar på grillen när vi kom fram och självklart skröts de om alla nappen alla fått, de hör nog till ;)

Fokuserad...

Se där ja :)

Vi återgick till fiskandet men dom små hade börjat tappa intresset så efter förhandling och logistiska lösningar så åkte dom små hem och jag och kusinerna stannade kvar. Det var då det hände. Den där känslan som är så underbar, den där känslan som sällan infinner sej med fem i familjen, den där känslan av total harmoni och ett lugn som är svårt att greppa. Jag andades in dofterna, kände solens strålar mot mitt ansikte och jag var helt avslappnad. Den känslan alltså.

Vi vände hemåt när energin var på topp och genast var jag på bettet att fixa och dona.
Middagen skulle fixas av mej när fröken flickvän skulle träna och som väl var så var svärmor i huset. Hon fick filéa till fisken så att den kunde kryddas och tillagas.
När allt var klart satte vi tänderna i den och den känslan det var verkligen cool. Från att fiska upp den till att tillaga den och sen slutligen äta den. Japp jag var stolt :)
Smaken var hyfsad och vissa i familjen kunde inte sluta att äta av den, det var självklart väldigt roligt det med.


Alla var nyfikna på fisken :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar