lördag 1 augusti 2015

Pärlor.....

Vi fann en sjö ;)


Uppstigning och pärlingen drog igång. Pust. För att inte tappa allt vad sans heter så åkte mina löpaskor på fötterna och sen bar det av.
Det blev en fantastisk tur där andningen var likt den som jag har när jag sitter i soffan. Benen trummad på i ett perfekt tempo. Det var sådär som det bara är i bland, helt perfekt. Det bara rullade på av sej själv.
Efter 11 km blev jag ikapp körd av fröken flickvän och myset. Jag hoppade in i bilen och åkte dom resterande km fram till skinsagylet. Där hittade vi sjön som vi kommit för att leta efter. Den var vacker och ensligt. Helt i vår smak.

Vi vände på klacken och begav oss mot utsiktspunkten. Det gick uppför och uppför och uppför. Det var en fantastisk härlig stig att gå på. Mjuk och skön och lagom lutning.
Vi pratade om scouterna och om att dom alltid var redo :) myset lyssnade spänt när jag berättade om vad man kunde äta i skogen. Jag avslutade med att mumsa på ett boklöv och desamma gjorde hon.

Blivande scouter....

Tjoho, lite lift...

Vi fikade på mackor och på kex. Kaffet smakade helt fantastiskt. Jag undrar om det någonsin skulle kunna smaka godare än efter en löptur och en promenad i underljuvlig terräng.
Vi satt kvar en stund och småpratade och tömde vår matsäck. På väg tillbaka gick det rejält nerför. Myset blev trött i benen och fick lifta lite på fröken flickväns rygg.

Vi söndagsåkte lite på vägen hem och körde och kikade på ställen där vi sällan kör. Det var en lugn och skön förmiddag.
Eftermiddagen levererade den med, jag körde röjsåg och fixade till det lite kring palatset. Medan jag pysslade med det var dom andra på shoppingtur. Mer pärlor behövdes och eftersom det nu är deras intresse så var det passligt att det var dom som körde.

Middagen var tänkt att den skulle ätas på någon vacker plats i kommunen men vädret var svajigt så vi beslutade oss för att stanna hemma och äta vår mat.

Egengjord pärlskål för fredagsmyset...



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar