tisdag 18 augusti 2015

Vatten....



En kanondag jobbmässigt. Vi var nio stycken som lämnade bruket halv åtta och begav oss till Värnamo. De jag inte visste då var att jag skulle skratta hejdlöst under dagen.
Vi tog en frukost på vägen och när vi nådde vårt mål bjöds det på fralla och kaffe. Var var vi då? Jo vi tog oss ann ännu ett reningsverk, ju mer jag lär mej om denna fantastiska process som tar hand om vårt naturliga avfall desto mer vill jag lära mej. Det är verkligen intressant, hur man kan förvandla allt skit vi spolar ner i våra avlopp till nästan perfekt vatten igen.
De som slog mej på detta besök var hur stor skillnaden var på utsläppsnivåerna. I min värld borde det vara samma värden vart än du ska släppa ut vattnet i Sverige. Jag fick förklarat för mej att Östersjön kanske var känsligare än Lagan. De skulle kunna vara så och med det hade vi tuffare krav på oss än Värnamo kommun. Mycket intressant.

Bilfärden hem blev super rolig, vi pratade gamla minnen och om olika incidenter som skett på bruket, jag flinade hysteriskt. Alla bjöd på sej själva och taket i bilen var skyhögt.
Vi körde inom Stillerydshamnen på väg hem. Vi har material där som under ett par nätter ska flyttas till bruket. Dessa saker är så stora så övrig trafiken måste stängas av och elkablarna som hänger över vägarna måste lyftas upp för att trailrarna som kör ska komma under. En lastbil ska köra framåt och den andra ska backa hela vägen för att avlasta vikten på väg och broar. Detta ska ske vid fyra tillfällen och det vill jag inte missa.

Men just jungfruresan missade jag för familjen kallade. Det var fullt hus när jag kom hem och när det hade smalat av med människor så tyckte jag att vi måste göra något när det var så fint väder. En härlig men något blåsig sommarkväll. Kan vi inte åka till stranden var mysets förslag, JA jo varför inte. Så halv sju lastades hela familjen in och vi drog till havet. Alla tre badade i det något kyliga vattnet.
Tio minuter senare var alla lagom blåa om läpparna och satt stilla invirade i handdukarna. De var ett härligt infall och alla var så nöjda och glada över vår mycket spontana och väldigt lilla utfärd :)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar