lördag 24 oktober 2015

Retorik....

Möt mej i gamla stan :)


Nu är jag tillbaka efter en kurs i stora staden.
Jag lämnade byn tidigt onsdag morgon redan halv fem. Det efter en kväll med projektgruppen på bowlingbanan. Alltså var jag trött.
Jag var osocial i bilen och lyssnade på Spotify i stället för att samtal med mina medresenärer.
Resan gick smärtfritt och jag var framme i gamla stan redan vid åtta på morgonen, kursen startade en timme senare.
Vad skulle jag lära mej då? Jo det handlade om retorik. Ett väldigt intressant ämnen och väldigt intressanta och trevliga kursdeltagare. Alla hade sina egna bagage och mycket av det speglades av när vi skulle göra våra övningar.
En övning handlade om att förbereda ett tal, vi skulle ha inledning, bakgrund, tes och argument.
Här drog jag på gällande lagändringen och att vi har skillnader mellan homo och hetero. Eftersom jag pratade om egen erfarenhet så öppnade det upp för väldigt många frågor efter mitt tal.
Det var självklart roligt att alla var så öppna och vill veta mer.
Kursen avslutades dag två med att vi skulle skriva omdöme om varandra och jag fick så fina ord skrivna om mej så jag blev helt rörd. Jag tackade alla min kursare för dom fina orden och vi sa farväl.
Efter lite trubbel med olika färdmedel kom jag så hem till byn. Taxin stoppade 20.05 på palatsest framsida. Jag var åter hemma något äldre och något klokare.

Fredagen på jobbet bestod av möten och av att komma ikapp en aning. Jag stämplade ut nöjd över veckan och såg fram emot en härlig helg med min dotter.
Helgen startade upp med att vi hämtade hem kamphundarna. Mormor och morfar har åkt till andra sidan världen för att kolla in skölpaddorna på Galapagos öarna. Någon behöver därför ta hand om dom små bestarna. Min bror och jag har ett gott samarbete i ärendet. Det behövs när vi arbetar och båda har små troll som kräver sitt.
När hundarna hämtades så fick vi även ett par små kusintroll med oss hem. Det var supermysigt och jag såg att myset njöt av sina stora kusiner.

En god fredagsmiddag ställdes på bordet och efter det blev det bad i badkaret för mej och myset. En fredagskväll helt i min smak.

Nya sykort.......


Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar