lördag 26 december 2015

Kjugekull.....



Härlig utedag.....


En dag utan löpning, ja det var nödvändigt. Jag var seg i kroppen. I stället tog vi en tidig promenad upp till undantaget. Myset hade en klapp som skulle ge borts personligen.
Vi tog en kopp kaffe under tiden paketet öppnades.
Glatt blev det och det var ju meningen.
Innan klockan klämtade för lunch hade vi dragit iväg till Kjugekull för äventyr. Fikakorgen var packade och det var väldigt lyckliga barn som lekte bland stenhällarna och träden. Vi hittade utsiktsplatsen och det var väldigt vackert. Barnen hittade en runsten med ett hål i, det undersöktes med fingrarna.
Även jättegrytorna undersöktes, hur djupa var dom och vad hade jättarna lagat för mat i hålen, ja frågorna var många och svaren var väl lite tvivelaktiga från oss vuxna.

Lite fika med varm och kall choklad plus lite lussebullar intogs i solsken och en temperatur på cirka 8 grader, inget att klaga på där inte ;)

Jag tog ett pass på soffan när vi kom hem, det händer typ aldrig men juldagen 2015 inträffade alltså. jag sov som en gris under en timmes tid och barnen satt bredvid och pysslade med sina julklappar.

Myset tog ett bad och sen var det dags att dra ut på lister för att inta lutfisken. Det var mycket gott och kidsen skyfflade i sej stora högar. Det blev en mycket trevlig tillställning hos svärfar. När de bägge morfädrarna skulle till att snappsa undrade myset nyfiket varför dom hade så små glas.
Jag flinade och var faktiskt glad över att hon inte visste vad det var. Anledningen var ju att det sällan eller aldrig intas sprit i hennes närhet. Skönt.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar