fredag 4 december 2015

Perfekt dag....

En blivande sotare må tro?


Barnfridag på dagis och den kunde minsann inte komma lägligare.
Vi tog en lugn morgon och hasade runt i sakta mak i palatset.
Vi hjälptes åt att aska ur pannan, myset hade finklänningen på sej och tyckte att det var ett helt perfekt val för arbetet, jag tyckte annorlunda.

När det ljusnat gick vi upp till mormor, jag lämnade myset där och sprang 12 km över Sölvesborgsbron, det var ett tag sen jag kände mark under fötterna, löpband är inte riktigt lika skönt. Jag sprang över torget för att kolla in årets gran som stod på plats. Den såg liten ut i mina ögon, men den kanske inte brukar vara större. Jag funderade på det en stund medans jag sprang vidare.

Hemma igen och hästarna skulle avmaskas, myset stod retsligt och frestade dom med en morot i näven, hon bara flinade när jag påtalade det. Själva sprutande med maskmedlet gick fint och jag bjöd dom bägge damerna på en varsin morot när uppdraget var slutfört.

Myset och jag skulle på äventyr. Vi drog mot Tingsryd och stoppade till på Börjes och tryckte i oss en varsin räckmacka. Smarrigt värre. Vi köpte ett par nya pysselböcker när vi ändå passerade leksaksavdelningen.

Vidare körde vi till badhuset. Där väntade det oss en helt underbar eftermiddag. Vi var nästan helt ensamma och vi åkte rutchbanan och vilda forsen. Vi dök efter ringa och vi skvätte vatten på varandra. De skrattades högljut  under timmarna i badet.

På väg hem drog vi inom bibblan i stan, vi hade läslust. En hel hög med nya böcker har vi nu att välja på.
En härlig dag helt enkelt.

Ny väntar några härliga dagar till och dom börjar med att jag ska kidnappa fröken flickvän på hennes jobb. Det kommer bli döroligt :)

Glidande på en räckmacka :)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar