måndag 22 februari 2016

Sol, vind och hav....



En fantastisk minisemester är till ända. Vi drog i väg vid lunch, hela familjen kom till bruket och hämtade upp mej. Vi körde öster ut, mot Kalmar. Där gick vi in på IKEA och käkade och lekte lite. Vidare körde vi en timme på den långsmala ön Öland. Vi nådde vårt mål och det var fortfarande ljust. En löptur för min del. Fröken flickvän fixade med rummen och barnen hade väldigt besvär med vilket rum dom skulle bo i. Sockersöta enades dom om ett rum på övervåningen.
Vi åt lite mat sen var väntan över. Fredagsmyset tog fart, trissen var supernöjda där dom satt i soffan och åt gott och kollade på barnprogram.

Vid nattningen blev det lite annorlunda när fröknarna helt missat att ta med sej några böcker, Vi tog i stället en ljudbok på Spotyfi. Det blev Karlsson på taket för hela slanten. Det var faktiskt lite mysigt att bara ligga tätt tillsammans utan att behöva bläddra i en bok.
Fia-match...


Lördag morgon och fröken flickvän tog en löptur innan klockan var sju, Vi byttes av i dörrhålet sen begav jag mej iväg.
Träningen avklarad, perfekt. Vi lastade alla i bilen och for västerut. Första stoppet blev Byrums raukar, helt fantastiskt vilken natur vi har i vårt avlånga land. Barnen tyckte det var spännande speciellt när vi hittade en död fisk på rauken.
Vidare körde vi på en grusväg ut med kusten, vi var dom enda varelserna i sikte. Vi gjorde stopp där vi såg det som intressant. En enastående strand lades för våra fötter, vi gick för att kika på ett gammalt hus och fann stranden som var full av stenar som var slipade i århundrade av vattnet från Kalmarsund. Dom var så lena, rena och helt perfekta. Alla blev imponerade, stor som liten.


Rauk...
Mack-kastning....



Mot ett lekland vi behövde komma inomhus och värma oss. Och lek värmer. De skrattades hejdlöst och det busades. Mammorna tog en kopp kaffe. En helt perfekt stund. Vi lekte ett par timmar sen längtade vi hem till stugan. Tillsammans gjorde vi sen en pizza och självklart fick alla välja sina egna pålägg. Lite mysande i soffan sen var det åter god natt.

Söndag morgon. Löpning en mil, gröt gemensamt med fröken flickvän, packning och hemfärd.
En härlig helg är till ända och energin ligger på topp vilket rustat oss för ännu en vecka med jobb och träning. Detta kommer vi att försöka göra om snart, mycket snart ;)


Isätare....
Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar