lördag 26 mars 2016

Örenäs slott....


Enastående bygge...


Vi lämnade palatset och körde söder ut. Kullaberg var första stoppet och vi tog en promenad i ett smågrått väder. Målet var Lars Vilks konstverk Nimis. Detta verk som började byggas 1980 som hämnd mot havet. Det byggdes av plankor och ved som drivit in från havet.
Platsen var ganska svårframkomlig så vi var väldigt nöjda över att inte trissen var med på just denna utfärd.
Vi var ensamma på platsen som årligen besöks av över 2000 personer. Skönt med ensamheten. Naturen runt Nimis var storslagen, branta stup, stenar och hav. Vilt och vackert.

Efter vår vandring körde vi till Väla shoppingcenter, en lunch och lite shopping sen var vi nöjda med den aktiviteten.
Vårt slutmål för dagen låg 20 minuters bilväg från Väla. Vi checkade in på Örenäs slott och kaffet och vin serverades. Vi satte oss i vårt slottsliga rum och avnjöt vår dryck. I öronlappsfotöljerna satt vi och småpratade, vi njöt även av att i bland bara sitt tysta ihop.
Vi tog en lugn promenad och tittade till omgivningen. Vi njöt av lugnet och att bara vara.
Jag tog en liten eftermiddagslur vilket gjorde mej seg inför den tjusiga trerättersmiddagen som väntade.


Livsnjutare....


Jag tog mej i kragen och vi blev visade till vårt bord. En helt underljuvlig middag avnjöts, vin i mängder skvalpades ner av fröken flickvän, själv välte jag ner en liter vatten till den delikata och lyxiga måltiden. Sällan har jag ätit en förrätt som bjudit mej på så många olika smaker. Helt fantastiskt.
Vi åt länge och det var skönt att slippa serva någon annan. Nu blev vi i stället omhändertagna och bortskämda av den professionella personalen som var på plats enbart för oss.
Vi tackade för maten och gick tidigt till sängs.

Sovmorgon till sju sen ville jag fånga dagen. Vi tog en liten promenad och tittade ut över vattnet och såg båtarna som var på väg till ön Ven. Själva ön låg bara ett stenkast från vår strand och det vackra vädret gjorde att vi lätt såg ön och dom små husen.

Frukost i kunglig stil avnjöts sen bar det hem mot byn.
En helt underbar och behövlig vistelse gjorde att batterierna laddades till max och man rustades för ännu en kommande tuff period.


Rustad...

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar