söndag 10 april 2016

Skattjakt....



Jag känner mej ikapp med kaloriintaget och vilan efter loppet. Jag vet sen tidigare att kroppen kräver mycket av mej dagarna efter. Den suger i sej energin den får av matintaget och jag njuter av det. Jag välter i mej det mesta jag kommer över och ändå kräver kroppen mer.
Jag har vilat i sex dagar, på tok för länge med tanke på hur fräsch jag var efter loppet. Men jag kände helt enkelt inte för att springa. Men så plötsligt en frostig lördagsmorgon kändes det rätt. Jag snörade på mej skorna och begav mej ut klockan sju på morgonen, solen steg upp över Vesan och luften var frisk. Suget efter att låta muskelfibrerna känna samma känsla som i Paris gjorde att jag siktade in mej på mördabacken. Njutningen var total, jag tog det lugnt uppför, tänkte på varje steg jag tog, peppade mej om att jag är i mitt livs form, att jag var stark.
Resten av turen log jag över min styrka, jag log åt vitsipporna som öppnade upp sina blommor när solens stråla värmde dom. Våren ger styrka.

På skattjakt....

Fröken flickvän drog på träning och jag och myset gjorde pannkakasfrukost. Det stektes till höger och till vänster. En härlig morgon.
Efter frukost pärlade vi lite pärlplattor, myset var tvungen att stilla sin pysselgen.
Jag stod ut en stund men sen gick det inte längre, jag föreslog ute aktiviteter.
Hon köpte det och jag körde ved medans hon lekte med kamphundarna i trädgården.

Svetten öste av mej och en dusch fick piffa till mej. Det väntade utfärd. Vi körde till Karlshamn och Boön. Där slog vi oss ner på klipporna och jag la mej ner i fröken flickväns famn och lyssnade på vågorna som lugnt slog in mot land.
Jag hade med mej chokladguldpengar som jag kastade iväg när myset inte såg, när hon sen hittade pengarna blev hon helvild. Skattletandet varade en bra stund men sen tog hungern över.
Vi körde till Vägga för matintag.
Myset och jag valde pastasallad med kräftstjärtar och räkor, fröken flickvän tog vin kokta musslor. Det smakade himmelskt.

Sen eftermiddagen bestod av en cykeltur till kusinerna och där busades det hej vilt. En helt perfekt dag alltså. Lättlevt.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar