fredag 17 juni 2016

USA....







För fjärde gången landade myset och jag i New York. Denna gången med lite fler människor och de skulle bli annorlunda.
Det var 40 graders värme och väldigt händelserika dagar.
Vi började med tre dagar i New York. Denna fantastiska stad, man kan inget annat göra än att älska den.
Frihetsgudinnan, Central park, One World Trade Center, shopping, Empire State Building, Trump Tower. Alla dessa platser besöktes av oss och varje plats fick vi nya minnen ifrån.
Glass vid frihetsgudinnan, naken bad i Central Park. Utsikten från One World, Det överlevande trädet vid minnesmonumenten av World Trade Center, Natten från Empire state. Att sitta på samma restaurang som Donald Trump sitter på och se honom mumsa mat var en upplevelse i sej. Detta var New York i stora drag.


Myset och morfar vid World Trade C....
Strawberry Fields...



Vi åkte inrikesflyg vidare ner till Orlando. Hela klanen från Jockarp checkade in på hotellet och förberedelserna för de nästakommande sju dagarna var på tapeten. Fyra parker skulle kontrolleras av vår familj, dom andra hade en del parker som inte vi skulle på och vissa skulle vi på gemensamt, alltså var det lite planerande för att få till de på bästa sätt.
Vi började med en Disney park ihop med mina föräldrar.
Dag två blev det See World med allihop.
Dag tre en annan See World park som bestod av ett gigantiskt vattenland. Vi badade från morgon till kväll.
Park fyra blev ännu en Disney park i form av Animal Kingdom vilken jag tyckte väldigt mycket om. Kidsen med förstås :)

Värmen gjorde att vi rörde oss väldigt sakta, likt koalabjörnar gick vi i parkerna och njöt av allt vackert. Men smakar det så kostar det, biljettpriserna för oss fyra gick på mer än 10000 kr. Det är en vansinnig summa enligt mitt tycket, allt för att komma in i några parker, inte klokt.
Vad som mer inte var klokt var den hemska massakern som hände på en gayklubb där 50 människor miste livet för att en ensam galning ansåg sej ha rätten att använda vapen mitt bland folkmassorna. Fruktansvärt sorgligt. Detta visade sej på många sätt i staden då den Amerikanska flaggan vajade på halv stång. På många ställen vajade även den Regnbågsfärgade flaggan. Vilket jag brukar tycka vara underbart att se, nu förknippades den med sorg.

Vi åkte på shoppingtur i Orlando, åtta par skor fick vi med oss hem, träningskläder, tröjor, klänningar och byxor. Tjejerna uppskattade shoppingen men mest uppskattade dom när vi kom hem efter en lång dag och fick ta ett svalkande dopp i poolen.
Det har varit intensiva dagar som kommer ta sin tid att smälta, men en sak är säker. Alla är väldigt nöjda med resan.
Så stort tack till alla inblandade.



Huvudbonad var ett måste...

Väntar på bussen.

Paus på bussen..


Hela gänget....

Jockarp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar