fredag 29 juli 2016

Entreprenör Vilhelmsson.....



Jag har ingen oro för min dotters försörjning när hon blir vuxen.
Hon har redan visat tecken på att bli en god entreprenör. Jag läser beskrivning över ordet entreprenör och det stämmer klockrent.
Entreprenörskap kan definieras som "förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter.
Mollie Vilhelmsson är specialist på sitt egna lilla vis i området.
Hon har även visat på en god förmåga till att förhandlar och jag uppmuntrar det självklart.

Just nu har hon snöat in på att hon ska köpa en hund, hon är fast besluten över det. Jag är lika fast besluten över att vi inte ska ha mer djur än vad vi har. Här blir det åsnornas kamp vart det lider.
Men hon sparar just nu pengar för att kunna köpa sej en hund, om inte så i alla fall när hon är arton år. Och hon kämpar på.
Hon har nu tappat två tänder och med det så har ju tandfen kommit på besök, dessa slantar ligger nu tryggt förvarade i lilla grisen som har hål på ryggen.
Men det slutar inte där, nepp under gårdagen skrev hon två böcker, en handlade om att hennes morfar försvann när vi var i New York och den andra boken var en pysselbok.
Boken om morfar ville jag ha men jag fick den inte gratis, nej nej, 15 spänn skulle hon ha, men det var det klart värt.
Fröken flickvän fick betala en slant för pysselboken som hon ville ha. Alla slantarna åkte ner i grisen.
Den som spar hon har, kanske till en hund.

En ny löptur på 15 km vilken gick fint, jag pumpade uppförsbackar på berget mellan samtalen från bruket. Nytta med nöje.
Efter löpturen blev det kaffe på altanen med min bror, sällsynt men ack så trevligt.
Kidsen var högljudda vilket min bror inte är van vid nu för tiden, han tackade för sej mitt i vilda västern.

Fröken flickvän skulle göra sej fin hos frissas så trissen och jag blev hemma själva. Mollie packade för att bo hos mormor en natt. Dom kommer inte att ses på en vecka och för att inte saknaden skulle bli så svår så bestämde dom att övernattningen skulle ske.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar