söndag 7 augusti 2016

Västkusten....

Här bodde vi....


Nu är vi hemma efter en semester vecka som hade det mesta. Vi lämnade byn tidigt och körde mot Ullared, där hängde vi några timmar, shoppade och åt lunch sen drog vi vidare upp i landet.
Vårt mål var ett fantastiskt ställe vid namn Capri, detta ligger i Strömstad vilken även den delen av världen var påtagligt vackert.
Tjejerna var förväntansfulla och dom tyckte att det skulle bli underbart att komma fram till stugan.

Vi kom fram klockan tre på eftermiddagen och vi hade gott om tid att göra oss bekanta med allt som fanns på stället. Vi tittade på golfbanan, tennisbanan, lekrummet och stranden, Vi gick en tur på klipporna i samlad trupp och det var helt underbart att komma ut och röra på sej efter flera timmar i bilen.


Vår kamerakvinna gjorde så gott hon kunde ;)
En dag gick vi till Norge :)

Vi gjorde utflykt till Kosteröarna vilket var mycket intressant. Kosterhavet är tydligen den enda nationalparken som är marin i Sverige, detta hade jag inte en aning om. Det finns 12000 olika arter, hälften i vattnet och hälften på land.
Vi fick ta del av mycket information på deras naturum, och där fanns både sjöstjärnor och krabbor. Krabbor som vi för övrigt fiskade upp vid bryggan vid vår stuga enbart med en klädnypa och lite skinka. Superkul för en annans som är en riktig landkrabba ;)

Vi grillade på klipporna, vi badade i det salta vattnet och även i poolen, när det var ostadigt väder drog vi in till Strömstad och gick på badhuset där. Myset var överlycklig när hon numera tar sej fram i vattnet utan puffar, och bättre ska det bli.


Vykort måste skickas...

Ett äventyrsland hann vi med mellan badandet och de mysiga kvällarna som bestod av antingen finns i sjön eller skitgubbe. Det var så härligt att sitta fyra tjejer vi köksbordet på kvällen och spela kortspel. Dom börjar bli stora nu tjejerna.

Träningen har hunnits med utan problem, varje dag har jag sprungit vilket har resulterat i över sju sprungna mil. Miljön var annorlunda, fin och grymt backig vilket var bra. Även fröken flickvän fick utlopp för sin gruppträning, ett gym hittades och användes flitigt.


Det golfades flitigt ;)


Jag har själv haft det väldigt chill och hunnit läsa ut hela boken om utvandrarna av Vilhelm Moberg. Jag har sett filmerna såklart men boken har jag aldrig läst och jag är glad att jag nu har gjort det. Ett enastående vackert språk och vackra formuleringar, beskrivande om miljöer och människor. Att sen hela historien faktiskt påminner så mycket om hur det är i dag gör ju inte saken mindre känslosam. Nu ska jag börja  med nästa bok om invandrarna. Jag undrar om det finns några likheter om hur det ser ut i världen idag?

Mitt lilla mys....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar